AVRUPA'nın birçok ülkesinde, Türkiye'yi başarıyla temsil eden Türk kuaför, 28 yaşındaki Adem Oygur, dünyaca ünlü Londra Moda Haftası'nda şov yaptı.
Türk tasarımcı Serap Pollard’ın Gaziantep yöresine ait Kutnu kumaşından 2014/15 sonbahar kış sezonu için hazırladığı 'AW15 Kutnu' adını verdiği yeni koleksiyonunu moda severlere tanıttığı Londra Moda Haftası’nın ‘artistik direktörlüğünü Türk kuaför Adem Oygur yapıyor. Türk kuaför Oygur, podyuma çıkan bir birinden güzel mankenlerin saç bakımıyla yakından ilgileniyor. Serap Polard’ın organik ve eko dostu kumaşlarla yaptığı çalışmaları ile dünyada ün yapan Türk tasarımcı Serap Pollard’ın Kutnu kumaşından çevreye uyum sağlamak temasını esas aldığı zengin koleksiyonunun tanıtımı başkent Londra’daki King Cross Hotel’de düzenlenen defile ile yapıldı.
Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz’ün yanı sıra çok sayıda Türk ve İngiliz modacı katıldığı defilede gri, yeşil ve pullu ipek sifon kumaşların Kutnu ile birleştirilmesinden oluşan koleksiyon moda severlerin beğenisini kazandı.
40 parçalık koleksiyonda ayrıca kutnu dan yapılan kabarık kollar ve ayakkabılar dikkat çekti.
ORGANİK VE SIFIR İSRAF KUMAŞLAR
Pollard tasarımlarının hem organik hem doğaya dönüşebilen kumaşlar olduğunu belirterek, 'Sıfır israf' özelliği taşıyan giysilerin bu özelliklerin yanı sıra oldukça modern ve moda renklere sahip olduklarını söyledi. Serap Pollard, Türkiye’de son on sene içerisinde müthiş bir gelişme yaşandığını ve bir çok kişinin kendi markasını kurduğunu anlattı. Pollard, şöyle konuştu:
"Türkiye’de harika işler yapıyorlar. Dünya’ya açılan çok fazla Türk modacı var ama biraz daha istikrar gerekiyor. Yani yılmamak gerekiyor. Çünkü bu çok zor bir yol. Dünya’da bir çok tasarımcı var. Türkiye’de çok sağlam bir şekilde, dünya modasında yerini alıyor. Bugün çok heyecanlıydı gerçekten ama iki gün öncesi daha heyecanlıydı. Herşey organize olduktan sonra heyecan azaldı. Çok mutluyum tabii ki, hem ülkemi temsil ediyor, hem de kendi işimi yapıyorum. Bunun verdiği bir mutluluk var. Koleksiyonumuz Gaziantep’deki Kutlu kumaşından yapıldı. Ağırlıklı olarak Kutlu kumaşı kullanıldı. Kutlu kumaşı, elle dokuma yapılan, elle boyanıyor. Bu bir insanın sabahtan akşama kadar dokuyarak bir metre çıkarabildiği kumaş türüdür. Bu koleskiyonu yaratırken onu kullandık. Bunun yanı sıra, şifonlar, ipekle ve organik kumaşlar da kullandık tamamlamak için. Bunun yanı sıra gri tonlar kullanıldı. Bu da tabii ki, herkesin tahmin edebileceği gibi; Londra’nın havasından etkilenilmiş bir renkti. Koleksiyonumuzun ana teması kültürlerin birbirinden etkileşimi. Kültürler birbirinden çok fazla etkileniyor. Tabii ki, bende Türkiye’den olduğum için, Türkiye’nin çok zengin geçmişi ve çok zengin bir kültürel kaynağa sahip olduğu için, Türkiye’nin farklı geleneksel şeylerini kullanacağım."
Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz de, Türkiye’den gelen sanat, moda başka diğer alanlar da her vatandaşlarımızın, Londra gibi dünyanın başkenti olan bir şehirde böyle büyük yerlere ulaşabilmelerinden çok gurur duyduğunu söyledi.
TÜRK KUMAŞLARINI DÜNYAYA TANITIYOR
2000 yılında Londra'ya taşınmaya ve eğitimine orda devam etmeye karar verdi “London College of Fashion ve Central St. Martins College” de eğitimine devam etti. 2011 yılında University of the Arts London' da Tekstil bölümünde Master yaptı.
Londra’da 10 yıl sektörün önde gelen firmalarıyla (Laura Ashley vs.) çalıştı. Çalıştığı firmalar adına uluslararası fuarlara katılıp koleksiyonlarını sergiledi. Dünya'nın önde gelen firmalarında çalışarak kendisini Londra'da tekstil dünyasında tanıttı. Geçtiğimiz yıl dünyanın top modellerini giydiren kişi oldu. Pollard ayrıca Kastamonu 'nun selalmaz kumaşları ile yaptığı defilesinde dikkatleri üzerinde toplamıştı.