PORTEKİZ’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle düşen maaşlarını protesto eden polisler, Parlamento binası girişini ablukaya aldı.
Yaklaşık 10 bin polis meclise çıkan merdivenleri işgal ederek maaşlarının artırılmasını istedi. Meclis önünde barikat kurarak meslektaşlarının ilerlemesine engel olan bir başka polis grubu ise olay çıkmaması için büyük çaba sarf etti. Polisler arasında bir çatışma çıkmaması için olay yerine gelen amirler ise eylemci polislerin ilk barikatı aşarak meclis kapısına kadar gitmesine müsaade ettiler. Burada sloganlar atan polisler hayat pahalığı nedeni ile görevlerini yerine getiremediklerini vurgulayarak hükümetin bu drama el koymasını talep ettiler. Bazı polislerde, ulusal marşı söyleyerek 'istila, istila' diye bağırmaya başladı. Gösterici polisler arasında 1974’deki ordunun sivil yönetime el koymasını hatırlatan '74'de orduydu şimdi ise biz varız' yazılı pankartlar açması dikkat çekti.
Portekiz’deki tüm güvenlik birimlerinin destek verdiği protesto gösterilerinin olaysız şekilde sona erdiği belirtiliyor. Pedro Passos Coelho başkanlığındaki Portekiz hükümetinin eylemi sonrası içişleri Bakanlığına talimat vererek polislerin maaşlarında iyileştirmeler yapmasını istediği ifade ediliyor.

MÇ(SS)