FRANSA'nın başkenti Paris'teki Anadolu Kültür Merkezi’nde Ankaralı ressamların 'Turkuaz' adlı karma sergisi açıldı.
Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Dr. Demir Onger, Türkiye’de farklı meslek gruplarında görev yapmakta olan sanatçılara ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sergiyi gezen Başkonsolsos Turgut Kural ise şunları söyledi:
"Paris Anadolu Kültür Merkezi’nin başarılı bir organizasyonu. Buradaki resim sergileri Paris’te önemli bir aktivite olarak takvimde yerini alıyor. Ressamlarımız da buraya Ankara’dan, Türkiye’den değişik yer ve insan manzaralarıyla gelmişler. Sanatçı gözü ile Türkiye’yi bizlere sunuyorlar. Bunun Anadolu Kültür Merkez’inde olması çok güzel çünkü burda Türkçe öğrenmek üzere gelenlere Türkçe'nin ötesinde Türkiye, Türk sanatçıların esrleri, değişik bir kültürel değişim imkanı sağlıyor. Paris’in Türk resim tarihinde önemli yeri olduğu, Paris’te çok büyükTürk ressamlar geldi, geçti. Burada çalışmalarıyla etkiledikleri ve etkilendikleri oldu."
Sanatç İsmail Çeşmeci, 2Anadolu’dan birer parça getirmeye çalıştık. Kendi memleketimizin sıcaklığını buraya taşıdığımızı düşünüyoruz" dedi
Karma sergiye katılan sanatçılar; devlet sanatçısı Rusya-Kabaryay-Balkar uyruklu Hızır Teppeev, Botaş Genel Müdürlüğü’nde Muhasebe ve Finansman Daire Başkanı İsmail Çeşmeci, Mimar Şule Günsür,Adalet Bakanlığı İdari ve Mali işler Daire Başkanlığında Şube Müdürü Kıyasi Aybak, doktor Ümit Gözüm ve Dilber Miray Kuran’in tablolarından oluşan sergiye Paris Başkonsolosu Turgut Kural, Fransız ve Türk sanat sever ve sanatçılar katıldı.
Sergi 20 Aralık’a kadar Anadolu Kültür Merkezi’nde açık kalacak.

GÖ(SS)