FRANSA'nın Paris Büyükelçiliği rezidansı Lamballe Şatosu, Cumhuriyetin 90'ıncı Yıldönümü kutlamalarında Türk ve Fransız konuklarını ağırladı. Paris Büyükelçiliği Resepsiyonu Büyükelçi Tahsin Burcuoğlu ve eşi Efrane Burcuoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.
Paris’teki kutlamaya ilgi yoğun oldu. Resepsiyona Fransa Dış Ticaret bakanı Nicole Bricq, Sanayi Kalkınma Bakanı Arnaud Montebourg, çok sayıda parlamenter, yabancı ve Türk misyon temsilcileri, Türk dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı. Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, şöyle dedi:
 "Cumhuriyet’in 90'ıncı yılını hep beraber kutluyoruz. Diğer yıllara oranla çok daha kalabalık bir davetli sayımız var. Çok sayıda parlamenter ve iki bakan konuklarımız arasında. Bu kez Fransız makamlarından çok üst düzeyde bir katılım oldu. Bizim vatandaşlarımız ve dernek yöneticilerimizde burada. 90'ıncı yıl; manalı bir yıl dönümü. Ben Dışişleri Bakanlığı'na Cumhuriyet'in 50'nci yılında girdim. 75'inci yıldönümünde Sofya’da büyükelçiydim. 90’da da kader bizi Paris’te büyükelçi olarak buldu. Bizim için çok anlamlı bir gün. Bordeaux şehrindeki konsolosluğumuzun açılışı vardı orada da 29 Ekim’i kutladık. Cumhuriyet’in ilanı derken cumhuriyeti kuran büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun dava arkadaşları hep şükranla andığımız liderler. Dolayısı ile böyle bir cumhuriyeti Türkiye’ye hediye ettiler. Bize ve genç kuşaklara düşen bu cumhuriyeti ilelebet sürdürmek. Bugün katılım dolayısı ile büyük bir mutluluk içindeyiz. Çünkü Fransa’da her zaman bu seviyeleri pek yakalayamıyorduk. Fransa ile ilişkilerimizin normalleşmesi hatta iyileşmeye başlamasının etkisi olduğunu düşünüyorum."
Türk Fransız ilişkilerine değinen Büyükelçi Burcuoğlu, Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq'ın kısa süre önce burada olduğunu, Sanayi Bakanı Arnaud Montebourg son zamanlarda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın daveti üzerine Türkiye’ye gittiğini hatırlatırken şöyle dedi:
"Orada da çok güzel temaslar yaptığını biliyoruz. Dolayısı ile biz de bundan sonraki temasları elimizden geldiği kadar Türkiye’den Fransa’ya, Fransa’dan Türkiye’ye yapılacak olan temasları düzenli, güzel,verimli bir şekilde hazırlamak gayreti içinde olacağız. Fransa’da malum sıkıntılı dosya var. O dosya da Fransız makamları bir yanlışlık yapmadığı taktirde Türk Fransız ilişkilerinin önünün çok açık olduğunu düşünüyorum. Bu temennimizin gerçekleşmesini diliyorum. Türkiye ile Fransa’nın birlikte çalışmamaları için hiç bir sebep yok.Türkiye son derece dinamik bir ülke. Büyük bir şantiye ve etrafa da yansıttığı bir gücü var. Dolayısı ile Fransa’nın da kendi değeri malum. Mesele iki ülkenin çeşitli alanlarda çalışması fevkalade yararlı.Nitekim geçenlerde başbakanımızın da katılımı ile Kosova’da Piriştine havaalanı açıldı.O Piriştine havaalanı bir anlamda büyük ortağı Türk, Küçük ortağı Fransız olan bir ortaklığın eseri idi. Dolayısı ile bir üçüncü ülkede bile güzel bir örneği idi.Başbakanımızın katılımı ile Kosova’da görmüş olduk."