TÜRKİYE’nin ilk nükleer santralini yapacak olan NGS Akkuyu A.Ş. Moskova Temsilcilik Ofisi Başkanı Oleg Titov, ÇED'in onaylanmasını beklediklerini belirterek, "Her şey önceki plana göre ilerliyor. İlk başlangıç, bir diğer adıyla sıcak başlangıç 2019 yılında, işletme ise 2020 yılında başlayacak. Planımızda hiçbir değişiklik yok" dedi. Titov, Türkiye’nin ikinci nükleer santrali olacak olan Sinop Nükleer Santrali’nin de Türkiye’nin Atom Enerjisi Topluluğu'na adaptasyonunu sağlayacağını belirterek, "Biz onlara gerektiğinde elimizden gelen yardımı yapmaktan mutluluk duyarız" dedi.
Moskova’da gerçekleştirilen VII. Uluslararası Atom Eco 2013 Formu’na katılan Titov, şu anda nükleer güç santralinin Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'nun (ÇED) onaylanmasını beklediklerini ve raporun onaylanır onaylanmaz santralin inşaatına başlayacaklarını söyledi.
Titov, "Her şey önceki plana göre ilerliyor. İlk başlangıç, bir diğer adıyla sıcak başlangıç 2019 yılında, işletme ise 2020 yılında başlayacak. Planımızda hiçbir değişiklik yok. Umuyoruz ki raporumuz Şubat- Mart ayları gibi kabul olur. Böyle olursa planda hiçbir değişiklik olmayacak. Eğer daha geç onaylanırsa, planda gecikmeler olabilir. Tekrar altını çizmek istiyorum başlangıcın 2019 yılında yapılmasını planlıyoruz" dedi. Titov, bu sözleriyle, Avrupa Enerji Zirvesi’nde gazetecilerin sorusu üzerine "İşletmenin tarihinin gecikmesiyle alakalı elimizde şu anda herhangi bir olumsuz durum yok" diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı doğruladı.
Sinop Nükleer Santrali’nin, Türkiye’nin Atom Enerjisi Topluluğuna adaptasyonunu sağlayacağını da belirten Titov, "2. santralin yapılması güzel. Bu Türkiye’nin Atom Enerjisi Topluluğuna adaptasyonunu sağlayacaktır. Biz onlara gerektiğinde elimizden gelen yardımı yapmaktan mutluluk duyarız. Onlarla aynı işi yapıyoruz" dedi.
Bu ay içerisinde Moskova’ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Putin ile görüşmesinde konuşulacak konular arasında Akkuyu Nükleer Santrali’nin olup olmayacağı sorusu üzerine ise Titov şunları söyledi:
"Vladimir Putin ile Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesi hükümetler arası konuları ele alacak. Enerji, turizm gibi konular gündeme gelecektir. En önemli konulardan biri de gaz sevkiyatı. Tabi ki diğer konularda büyük önem taşımakta. Bizim meselemiz büyük ihtimalle gündeme gelecektir. Sayın Putin yaptıklarımızı desteklemekte."