DANİMARKA’nın başkenti Kopenhag’da her yıl Şubat ve Ağustos aylarında düzenlenen 'Moda haftası' Kopenhag Belediye binasında moda gösterisi ile başladı.
Podyumda ilk gösteri Whiite adlı moda firmasının ürünlerinin tanıtımı ile başladı. Mankenlerin taşıdıkları modellerin kadınlığı ön plana çıkaran ancak 2014-15 sonbahar ve kış modası için ısıtıcı modeller olmadığı görüldü. Gri ve sıkıcı renklerin de bol kullanıldığı defileyi izleyenler, Whiite firmasının önceki yıllara göre daha canlı renkler kullanmaya çalıştığı ancak bunun yeterli olmadığı görüşünde birleştiler. Moda haftasının daha ilk gününde Designers Remix SS14 adlı firmanın ürünleri beğenildi.
Firmanın daha çok siyah ve gri renklerinin hakim olduğu mini etekli giysilerinin cesur kadınlar için olduğu yorumu yapıldı. Bazı modacılar ise birbirinden canlı renklerle hazırladıkları modellerle dikkat çektiler. Kar ve tipiye rağmen Kopenhag belediye sarayına gelmeyi başaran mankenler, podyumda sıcak görüntüler sergilerken, çoğunluğunun kürk kullandığı ortaya çıktı. Bella Center fuar ve Kongre Merkezi, Forum ve Lokomotif Atölyesinde düzenlenen moda haftasında, 1100 standda, 2 bin 400 firmanın ürünleri tanılıyor. Moda Haftası organizatörleri, Pazar akşamına kadar sürecek moda haftasında 50 binden fazla alıcının standları ziyaret ettiğini, ürünler arasında Türkiye’de üretilen ürünlerin çok fazla olduğunu ancak yabancı isimle piyasaya sürülen ürünlerin hangisinin Türk ürünü olduğunu anlamanın zor olduğunu bildirdi. Moda haftasında, yetişkinler, çocuklar ve gençlere yönelik giysilerin yanı sıra, kemer, çanta, şapka, ayakkabı, takı malzemesi gibi aksesuarların da tanıtımı ve satışı yapılıyor.