İNGİLTERE’nin genelinde etkili olan kötü hava koşulları, yarın Noel Bayramı'nı kutlayacak olan milyonları olumsuz etkiledi.
Ülkenin genelinde iki gündür etkili olan şiddetli rüzgar, fırtına ve yoğun yağış, Noel tatili dolayısıyla yola çıkanları kötü etkiledi.
Meteoroloji yetkilileri bugün mecbur olmadıkça vatandaşların seyahat etmemeleri uyarısında buluyor. Ülkenin daha çok güney kesimlerinde etkili olan zaman zaman fırtınaya dönen şiddetli rüzgar ve aşırı yağmur, iki kişinin ölümüne, binlerce evde elektrik kesintisine, bazı bölgelerde su baskınlarına neden oldu.
UÇAKLAR GECİKMELİ KALKIYOR
Yarın Noel Bayramı olması dolayısıyla yola çıkan ve çıkacak olan tatilciler kötü hava koşullarından olumsuz etkilendi. Heathrow havalimanıda birçok uçuşta gecikme yaşandığını belirten yetkililer, bugün seyahat etmeyi planlayan yolculara demiryolu ve havayolu şirketleriyle irtibata geçmeleri tavsiye edildi.
Başkent Londra’da ve çevresinde binlerce evde elektrik kesintisi yaşandı. Hala birçok yerde elektirklerin kesik olduğu bildirildi.
İKİ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Kuzey İrlanda'da ve İskoçya’da vatandaşların daha da kötüleşmesi beklenen havaya hazırlıklı olması uyarıları sürerken, İngiltere'de güçlü rüzgar ve yağış nedeniyle bir erkeğin ve Galler’de de bir kadının ölü bulunduğu bildirildi.
Meteoroloji, İngiltere'nin doğu, güneybatı, güneydoğu bölgeleri ile Galler ve Londra'da etkili olan şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle bugün yollarda birçok aksama yaşanabileceği ayrıca sel baskınları olabileceği uyarısında bulundu.

AT(SS)