İNGİLTERE Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM- Cemevi), 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Edmonton bölgesindeki Kervan Düğün Salonu’nda düzenlenen kurula, Cemevi üyeleri büyük ilgi gösterdi. Toplantı, Alevi Dedesi Mehmet Turan’ın gülbangı ve Cemevi’nin semah ekibinin performansıyla başladı. Katılımcılar arasında İşçi Partisi Edmonton Milletvekili Andy Love, Enfield North bölgesi İşçi Partisi Milletvekili adayı Joan Ryan ve Enfield Belediyesi İşçi Partili meclis üyesi Ahmet Karahasan’da yer aldılar.
Divan Kurulu’na Hüseyin Kaplan, Lale Yurtsever, Deniz Doğrusöz ve Eylem Yörük seçilirken, Yaşar İsmailoğlu da gözlemci sıfatıyla divandaki yerini aldı.
Divanın oluşturulması ardından 17’nci dönem adına Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil faaliyet raporunu okudu.
Dönem içinde, kurumun yaptığı çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili konukları ve üyeleri bilgilendiren Federasyon Başkanı Erbil, 37 sayfalık olarak hazırlanan 2013- 14 yıllarına ait önemli başlıkları üyelerle paylaştı. Cemevi olarak yaklaşık iki yılı mahkemelerde geçirdiklerini ifade eden Erbil, "Bu dört yılda gördük ki, Aleviler isterse bir bütün olurlarsa aşılamayacak engel yoktur" dedi.
ALEVİLİK GERİCİLİK DEĞİLDİR
Aşure’nin, Alevi kültürünün zenginliğini ifade ettiğini kaydeden Erbil sözlerini şöyle sürdürdü:
"Alevilik temel kimliğimizdir. Alevilik asla gericilik değildir. Alevilik araştırılırsa, paylaşımcı, eşiklikçi yanı, her sınıftan insana bir bakma yanı açıkça görülecektir. Ayrıca Aleviliği bir mezhebe ve bir kültüre sığdırmak imkansız Alevilik bunların hepsini aşar."
Konuşmasında Cemevi’nin yeni bir tüzüğe ihtiyacının olduğunu ve bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden İsrafil Erbil, 2Bu yeni tüzüğümüzü onalayıp, Charity Commission’a göndermek istiyoruz. Bu çatı altında sadece ve sadece Alevi kimliği, Alevi geleceği, Alevi değerlerinin yaşayabiliceği bir tüzük oluşturmaya çalıştık. Binalarımızın Cemevi çatısı altında kişilere değil, sadece Cemevi kurumuna ve yöneticilerine kotrolünde olacağı bir bir tüzük oluşturduk" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından mali ve faaliyet raporları okunup aklandı. Genel kurulun son bölümünde de seçimlere gidildi. Ardından yönetim, denetim ve disiplin kurulu adayları için seçimler yapıldı.
Yapılan seçimler sonucu yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
Yaşar Demiralay, Hüseyin Üzüm, Tuğay Hurman, Tuğba Özcivan, Hakan Bakır, İbrahim Mayıl, Aynur Çelik, Haydar Ülüş, Şükrü Taşçı, Mustafa Sivas, Nülifer Çivi, Haydar Şal, Mehmet İldeş, Kadir Yörük, Hatice Topal, Ali Kösele, Mehmet Gül, Ruhi Altun, Türkan Arslan Elif Tümay, Duran Yengil, Baykal Sürük, Besime Has, Ayşegül Saygılı. Denetleme Kurulu: İbrahim Doğan, Hüseyin Keskin, Mustafa Demir, Cumali İnce, İsmet Karakuş.
Disiplin Kurulu: Nesimi Erbil, Mustafa Yirik, Kemal Kaya, Cemal yüce ve Akif Yüksel.