GAZPROM Başkanı Alexei Miller, Ukrayna’nın Ağustos ayında gönderilen gazın bedeli olan 882 milyon doları henüz ödemediğini belirterek, "Ukrayna’ya gönderdiğimiz gazın bedelinin ödenmesi ile ilgili son durum bizde endişe uyandırıyor" dedi.
Gazprom Başkanı Miller, "Son dönemlerde birçok kez Gazprom olarak Ukraynalı meslektaşlarımız ile sözleşmenin gereklerinin yerine getirilmesi için görüşmeler yaptık. Naftogaz’ın zamanında ve tam olarak gönderilen gazın ödemelerini gerçekleştirmesi için Ukrayna’dan geçen transit gazın bedelini Gazprom olarak 2015 yılının ocak ayına kadarki bedelini peşin ödedik" dedi.
Miller daha önce yaptığı bir açıklamada da Ukrayna’nın sonbahar ve kış aylarında kullanmak üzere yer altı depolarında saklaması koşulu ile büyük indirim yaptığını ve bu şekilde 5 milyar metreküp gazın 269 dolardan Ukrayna’ya satıldığını söyledi. Miller, bu indirimden Ukrayna’nın yarım milyar dolardan fazla avantajı olduğunu da sözlerine ekledi.
Ödemeler konusunda Ukrayna’ya bir çok kez erteleme imkanı da sağladıklarını belirten Gazprom Başkanı Miller, "Ağustos ayında gönderilen 882 milyon dolarlık gaz bedelinin sözleşmede en geç 1 Ekim tarihine kadar ödenmesi gerektiği yazmasına rağmen Ekim ayı bitti ve henüz hiçbir ödeme yapılmadı" dedi.

SK(AÖ/SS)