FRANSA’nın başkenti Paris’te dün Fransa Ermeni Örgütleri Konseyi (CCAF) Cumhurbaşkanı Francois Hollande’nin Türkiye’ye yapacağı ziyaret ve Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini protesto etti.
Paris’te Eyfel Kulesi karşısında bulunan Trocadero Meydanında toplanan bir grup ermeni Cumhurbaşkanı Francois Hollande’nin Türkiye’ye yapacağı ziyaretini ve Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini protesto eden bir gösteri düzenledi. Düzenlenen eylemde, "Türkiye, bugüne kadar Ermeni soykırımını tanımayı reddetti. Türkiye'nin Avrupa'ya girişini karşıyız. Türk gücü değil, Türkler Ermeni soykırımını tanıyana kadar hayır. Yüz yıl değil bir yüzyıl daha hakkımızı alıncaya kadar mücadeleyi bırakmayacağız" denildi.
Fransa’daki Nouvelles d’Armenie adlı Ermeni Haber sitesine göre Marseille’da düzenlenen protesto eylemine Milletvekili Valérie Boyer de katıldı ve yirmiyıl sonra Fransa Cumhurbaşkanının Türkiye ziyaretini manidar buldu ve Fransa’da Türkiye tarafından finanse edildiğini iddia ederek Enstitü Bosfor’u da hedef aldı.

GÖ(SS)