FRANSA’nın başkenti Paris'te, Fransız Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu üyesi François Asensi'nin ev sahipliğinde 'Ülkeler ve Kürt halkı, nasıl bir gelecek?'  başlığı ile bir konferans düzenleniyor. Konferansa BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve PYD Eşbaşkanı Salih Müslim de katılacak.
Konferansta açılış konuşmasını François Asensi ile Marsilya Belediye Meclis üyesi Joel Dutto yapacak. Yarın da iki yuvarlak masa toplantısı yapılacak.
Birinci yuvarlak masa toplantısında "Kaynayan Ortadoğu'da Kürtlerin durumu" tartışılacak. Barış Hareketi Ulusal Büro üyesi Yves-Jean Gallas'ın Moderatörlüğünde yapılacak oturumda konuşmacı olarak gazeteci Laure Marchand, Galatasaray Üniversitesi profesörü Ahmet İnsel, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ve BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yer alacak.
'Fransa'nın Kürt sorunu karşısındaki politikası' konulu yuvarlak masa toplantısının Moderatörlüğünü profesör Pascal Torre'nin yapacağı bölümde, avukat Sylvie Boitel, Kürdistan ile Ulusal Dayanışma Koordinasyonu (CNSK) Başkanı Sylvie Jan ve Fransa Kürt Dernekleri Başkanı Mehmet Ülker konuşmacı olacak.

GÖ(SS)