DANİMARKA’yı etkisi altına alan kasırga hayatı felç etti. Kasırgada Gilleleje şehrinde bir kişi çatılardan uçan kiremitlerin başına isabet etmesi, Holbaek şehrinde bir kişi de aracının üzerine ağaç yıkılması sonucu hayatlarını yitirirken, biri ağır 70 kişi de yaralandı.
Kasırga yüzünden deniz, hava ve kara trafiği aksadı, seferler iptal edildi. Televizyonlar kasırga şiddetinin saniyede 74 metre olduğunu bildirirken, meteoroloji yetkilileri saniyede ortalama 54 metre olduğunu açıkladı.
Ülkenin bir çok bölgesinde ağaçlar yıkıldı, inşaat iskeleleri, çatılar kağıt gibi uçtu. Kopenhag’ın üzerinde bulunduğu Sjyland (Şeyland) adasını Fyn adasına bağlayan Storebelt köprüsü ile, Kopenhag’ı İsveç’in Malmö şehrine bağlayan Öresund köprüsü trafiğe kapatıldı. Adalar ve diğer ülkelerle deniz bağlantısını sağlayan feribot seferleri iptal edildi. Tren yollarına ve kara yollarına devrilen ağaçlar yüzünden toplu taşımacılık aksadı tren ve otobüs seferleri iptal edildi. Ağaçların devrilmesi sonucu elektrik tellerinin kopması nedeniyle bazı bölgeler elektriksiz kaldı. Limanda demirli yük gemilerinin halatları koparak denizde sürüklendi. Ülke çapında kurtarma kuruluşları, polis, sivil savunma kuruluşu, ordu alarma geçirildi. Pazartesi akşama doğru işten çıkanlar, gece geç saatlere kadar evlerine gidemedi. Salı sabahı da binlerce kişi yolların kapalı olması nedeniyle işe gidemedi. Sigorta şirketleri zararın milyarlarca kron olduğunu asıl hasar tespitinin iki haftada zor yapılabileceğini bildirdiler. Polis mecbur kalmadıkça evden çıkılmaması uyarısında bulundu. Meteoroloji yetkilileri kötü hava şartlarının devam edeceğini bildirdi.