DANİMARKA’da yapılan yerel seçimlerin sonuçları kesinleşti. 10’u kadın olmak üzere 38 Türk, belediye meclislerine girmeyi başardı. İsminur Lone Yalçınkaya, bunun Türkiye ve Türkler açısından bir gurur tablosu olduğunu söylerken, Neslihan Diksan, hak eden bazı Türkler'in ise seçilemediğini söyledi.
Danimarka’da 19 Kasım günü yapılan ve 100 Türk’ün çeşitli bölge ve partilerden aday olduğu yerel seçimlerin kesin neticeleri belli oldu. Yapılan sayımlara göre 10’u bayan olmak üzere 38 Türk belediye meclislerine girme başarısını gösterdi. İlk günü belirlenen 26 Türk’ün ardından, ikinci günü de devam eden tercihli oyların sayılması sonucu 12 Türk’ün daha belediye meclislerine girdiği kesinleşti. Böylece toplam 38 Türk belediyle meclislerine girmiş oldu. Seçim öncesinde yerel yönetimlerde söz sahibi Türk sayısı 33 iken sayının 38’e çıkması Danimarkalılar arasında Türkler'in Danimarka’ya ne kadar uyum sağladığının göstergesi olarak yorumlandı. Sosyalist Halk Partisinin seçimlerde yüzde 8.6 oy kaybına uğraması yüzünden bu partiden aday olan çok sayıda Türk seçilemedi
TÜRKLER GURUR TABLOSU
Gladsaxe şehrinde Liberal Partiden belediye meclisine giren İsminur Lone Yalçınkaya, seçim neticesinin Danimarka’da yaşayan Türklerin ne kadar aydın ve çağdaş olduklarını ortaya koyduğunu belirterek, "Ben 1986 yılından beri siyasetin içindeyim. 4’üncü kez seçildim. Tercihli oylarım yüzde 50 arttı. Belki yeni aday bir kişinin seçilmesi kolay olabilir ama tecrübeli bir siyasetçinin seçilmesi daha zor. Çünkü bizler daha önce yapmış olduğumuz işler nedeniyle sınavdan geçiriyoruz. Özellikle bayanlarımızın politikada başarılı olmaları gurur duyulacak bir şey. Daha çok bayanın öne plana çıkmasını istiyorum. Seçim tablosu, Danimarka’da yaşayan Türkler ve Türkiye açısından gurur verici bir tablodur. Ben doğrusu 38 Türk’ün seçilmesinden büyük gurur duydum" dedi. 
HAK DENLER SEÇİLEMEDİ
Fresö bölgesinde Farum Şehrinden belediye meclisine 3’üncü kez seçilen Neslihan Diksan, "Üçüncü dönem bana güvenip oy verenlere teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yapmış olduğum çalışmalarım devam edecek daha şimdiden kolları sıvadım. 38 Türk’ün belediye meclislerine girmesi tabi ki sevindirici ancak Kopenhag’da Taner Yılmaz gibi tecrübeli bir siyasetçinin seçilememesi beni çok üzdü. Belki de seçilmeyi hiç hak etmeyenler seçilirken, hak ettiği halde seçilemeyen çok değerli politikacılarımız var. Her şeye rağmen Türkler 38 kişiyi yerel yönetimlere sokabildi ise bu büyük bir başarıdır" dedi.
İşte kesin sonuçlara göre seçilen, parti ve bölgelerine göreTürkler:
Yıldız Akdoğan Kopenhag Sosyal Demokrat
Ayfer Baykal Kopenhag Sosyalist Halk Parti
Lars Aslan Rasmussen Kopenhag Sosyal Demokrat
Ekrem Günbulut Hedehusene Sosyal Demokrat
Sami Gökdemir H.Taastrup Sosyal Demokrat
Duygu A Ngotha Helsingör Sosyal Demokrat
Mehmet Küçükakın Albertslund Sosyalist Halk Parti
Şengül Deniz İshoj Sosyal Demokrat
Seyit Ahmet Özkan İshoj Sosyal Demokrat
Erkan Yapıcı İshoj Sosyal Demokrat
Bayram Yüksel İshoj Sosyal Demokrat
Bilal İnekçi İshoj Sosyalist Halk Parti
Neslihan Diksan Furesö Sosyal Demokrat
Hasan Yılmaz Furesö Sosyal Demokrat
Celal Kılıç Furesö Sosyal Demokrat
Ergin Özer Fredensborg Sosyal Demokrat
Tuncay Yılmaz Roskilde Sosyal Demokrat
Sadık Zeki Topçu Ringsted Sosyal Demokrat
Niclas Turan Kandemir Odense Sosyal Demokrat
Turan Savaş Fredericia Sosyal Demokrat
Azra Hasan Begovic Vejle Sosyal Demokrat
Fatma Çetinkaya Randers Sosyal Demokrat
Hüseyin Araç Arhus Sosyal Demokrat
Bünyamin Şimşek Arhus Venstre
İsmail Yalçın İkast Faellesliste
Aysel Jörgensen Jammerbugt Sosyal Demokrat
Musa Kekeç Ballerub Sosyal Demokrat
Özcan Kızılkaya Ballerub Sosyal Demokrat,
İsminur Lone Yalçınkaya Gladsaxe Liberal Parti
Serdal Benli Gladsaxe Sosyalist Halk Parti
Ömer Kuşçu Hvidovre Sosyal Demokrat
Erdal Çolak Vallensbaek Sosyalist Halk Parti
Ali Ünsal Köge Liberal Parti
Ertuğrul Vural Köge Sosyal Demokrat
Emrah Tuncer Holbaek Radikal Parti
Ali Yavuz Slagelse Sosyal Demokrat
Yunus Çoban Horsens Sosyal Demokrat
Aysel Jödgensen Jamerbugt Sosyal Demokrat