HELSİNKİ'DE KIRMIZI HALI TELAŞI

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyetin bulunduğu uçak saat 21.30'da Helsinki Vantaa Havalimanı'na indiğinde, karşılama hazırlığı yapan Finli yetkililer yere kırmızı halı serdi. Ancak yer görevlileri uçağı yanlış yönlendirdi. Uçağın karşılama hazırlığının yapıldığı alanın biraz ilerinde durması nedeniyle kırmızı halı arka kapıya denk geldi. Başbakanı karşılamaya hazırlanan Türk heyeti duruma müdahale etti. Uçak geri alınırken kırmızı halı da görevliler tarafından başbakanın ineceği ön kapıya yanaştırıldı. Erdoğan kısa bir beklemenin ardından eşi Emine Erdoğan'la birlikte kol kola uçaktan indi.

Başbakan ve beraberindeki heyeti, daha önce Brüksel'den gelen AB Bakanı Egemen Bağış'la birlikte 6'ncı Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün oğlu ve aynı zamanda Türkiye'nin Helsinki Büyükelçisi olan Selah Korutürk karşıladı. Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet doğruca kalacakları Camp Otel'e geçti. Başbakanın kalacağı otelde Fin polisi özel eğitimli köpekle arama yaptı.

Başbakan Erdoğan, yarın sırasıyla Finlandiya Cumhurbaşkanı SauliNiinistö, Parlamento Başkanı EeroHeinaluoma ve Finlandiya Başbakanı JyrkiKatainen ile göreşecek, ayrıca Türk - Fin İş Forumu'na katılacak. Erdoğan'ın yarın akşam Helsinki temaslarını tamamlayarak Stockholm'e geçmesi bekleniyor.