AZERBAYCAN’ın başkenti Bakü’de bulunan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından, 'Şeref Nişanı Madalyası' takdim edildi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki madalya tevdi töreninde bir konuşma yapan Aliyev, 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine 'büyük ve özel' hizmetlerinden dolayı Şeref Nişanı Madalyası takdim ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Aliyev’in babası merhum Haydar Aliyev de, 19 Ekim 1999’da Türkiye Cumhurbaşkanı Demirel’e, Azerbaycan’ın en yüksek madalyalarından 'İstiklal Madalyası' takdim etmişti.
Aliyev, Madalya Töreni’nin ardından Demirel’le, Başkanlık Sarayı’nda baş başa yemek yedi.
DEMİREL, HAYDAR ALİYEV’İN KABRİNİ ZİYARET ETTİ
9. Cumhurbaşkanı Demirel, Cumhurbaşkanı Aliyev’le görüşmesinin ardından, merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabrini ziyaret etti. Demirel, Aliyev’in kabri başında dua ettikten sonra şunları söyledi:
"Kardeşim, seni çok özledik. Ruhun şâd olsun. Emanetin emin ellerde. Rahat uyu…"
9. Cumhurbaşkanı Demirel, Haydar Aliyev’in kabrinden sonra, başkent Bakü’deki Türk Şehitliği ile Azerbaycan Şehitliği’ni de ziyaret etti.
Süleyman Demirel, Bakü ziyaretinin son gününde, Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçisi Alper Coşkun tarafından Sefarethane’de verilen özel davete katıldı.
Demirel, 2 Kasım 2013 Cumartesi günü, Cumhurbaşkanı Aliyev’in tahsis etmiş olduğu Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı uçağı ile Ankara’ya dönecek.