Sultanbeyli'de bir işyerinden plazma televizyonu tam 20 deneme sonunda çalan inatçı hırsız güvenlik kamerasına yansıdı. Polis, görüntülerden yola çıkarak tespit ettiği 2 şüpheliyi saklandıkları boş bir binada yakaladı.
Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri Bosna Bulvarı üzerindeki bir işyerinden plazma televizyon çalan iki kişiyi kıskıvrak yakaladı. Yaklaşık 3 hafta önce meydana gelen hırsızlık güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
20 DENEME SONUNDA PLAZMA TELEVİZYONU ÇALDI
Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, Kadir E. (21) işyerinin kapısına geliyor. Bu sırada yolun karşısında olduğu öğrenilen arkadaşı Serhildan B.(19) kendisine gözcülük yapıyor. Kadir E. kapıyı elindeki levye ile açmaya çalışırken, cadde üzerinden yaya ve araçlar geldiğini görünce kapının önünden ayrılıyor. Güvenlik kamerasında saatler 05.30'i gösterirken başlayan hırsızlık yaklaşık 1 saat devam ediyor. Kadir E. bir türlü pes etmiyor ve tam 20 deneme sonunda işyerinin kapısını açıp içeriye giriyor. Dükkanda kısa bir süre kalan zanlı plazma televizyonu alıp dışarıya çıkıyor. Yolun karşısında bekleyen arkadaşı da onun yanına geçiyor.
POLİS HIRSIZLARDAN DAHA İNATÇI ÇIKTI
Güvenlik kameralarını inceleyen Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri görüntülerden iki şüphelinin eşkalini belirledi. Çalışma başlatan ekipler iki gün önce yine Bosna Bulvarında zanlıları tespit etti. Şüphelilerle polis arasında yaşanan kovalamaca sonunda iki kişi izlerini kaybettirdi. Takiplerini sürdüren ekipler düniki şüpheliyi boş bir binada kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan araştırmada Kadir E.'nin hırsızlık ve uyuşturucudan 37 sabıka kaydı bulunduğu, suç ortağınında 11 kaydının olduğu ortaya çıktı. Asayiş Büroda ifadeleri tamamlanan iki şüpheli adliyeye sevk edilirken, Kadir E. basın mensuplarının sorularına, "pişmanım" diyerek karşılık verdi.