MANİSA’da  2.5 yaşında yakalandığı nörofibromatozis hastalığı nedeniyle yürüyemeyen 9 yaşındaki Zeynep Tüzün, İl Genel Meclisi’nin kendisine bağışladığı akülü tekerlekli sandalye ile artık sokaklarda Gezebilecek.
Manisa’da yaşayan 5 çocuklu Hacer- Şaban Tüzün çiftinin üçüncü çocukları Zeynep Tüzün, 2.5 yaşında yakalandığı nörofibromatozis (NF) hastalığı nedeniyle diğer kardeşleri gibi dışarı çıkıp oynayamadı. Hafsa Sultan İlkokulu’na annesi Hacer Tüzün’ün kucağında gidip gelen Zeynep için İl Genel Meclisi Başkanı AK Parti'li Hayrullah Solmaz, bir akülü tekerlekli sandalye alınması talimatını verdi. Başkan Solmaz, İl Genel Meclisi tarafından alınan akülü tekerlekli sandalyeyi, Zeynep’e ve ailesine teslim etti. Solmaz, hiçbir engelin çocukların yaşama sevincine engel olmaması gerektiğinin altını çizerek, "Zeynep ile ilgili haberi okuduktan sonra yüreğim burkuldu. Hayata dolu dolu bakan küçük Zeynep’e akülü sandalye alınması için gerekli talimatı verdim. Onun yaşama sevince bir katkıda bulunmak bizim en önemli görevimiz. İnanıyorum ki hediye ettiğimiz akülü tekerlekli sandalye ile okula mutlu bir şekilde gidecek" diye konuştu.
TEDAVİSİ İÇİN DESTEK BEKLİYOR
Sinir sisteminin çeşitli kısımlarında ya da vücudun herhangi bir yerinde tümörün gelişmesine zemin hazırlayan nörofibromatozis hastalığı tanısı konulan ve vücudunda artan tümörler sebebiyle yürüyemez hale gelen küçük Zeynep, İl Genel Meclisi Başkanı Solmaz’a teşekkür etti.
Zeynep, kendisine hediye edilen akülü tekerlekli sandalyeyi İl Genel Meclisi Başkanı Solmaz’ın gözlerini önünde denedi. Kızının mutluluğundan dolayı gözleri dolan anne Hacer Tüzün, "Çok uzun bir süredir kızımı bu kadar mutlu görmemiştim. Onun mutluluğu, bizim yaşama sevincimiz. En çok istediği akülü tekerlekli sandalyesine kavuştu. Ama bir anne olarak benim isteğim kızımın sağlığına kavuşması. İnanıyorum ki kızımın tedavisinde bize yardımcı olacak bir hayırseverimiz çıkacak" diye konuştu.
EN BÜYÜK HAYALİ DOKTOR OLMAK
Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan küçük Zeynep ise "Arkadaşlarım artık bana gülmeyecek. Annem kimi zaman beni çocuk arabasıyla okula götürüp getiriyordu. Arkadaşlarım da buna gülüyordu. Bende çok üzülüyordum. Artık kendi arabamla okula gidip-geleceğim. Hayatta en büyük isteğim, sağlığıma kavuştuktan sonra kendi ayaklarımla sokaklarda koşabilmek" dedi. Zeynep büyüyünce doktor olmak istediğini belirterek, "Doktor olduğumda benim gibi hasta olan çocuklara para almadan yardımcı olacağım. Çünkü benim yaşadığım bu acıyı hiçbir çocuk yaşamasın" dedi.
Mutluluğu gözlerinden okunan küçük Zeynep daha sonra annesi ve babası ile birlikte yeni akülü tekerlekli sandalyesiyle evine gitti.