YOZGAT'taki Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ilk kez yapılan anevrizma (balonlaşma) ameliyatı ile 95 yaşındaki Hasibe Gümüş'ün bacağındaki pıhtılar temizlendi, kangren olması önlendi.
Damar tıkanıklığı ve anevrizma teşhisi konulan Hasibe Gümüş adlı hasta, bacağındaki sorunlar nedeniyle yakınları tarafından hastaneye yatırıldı. Kangren olma riskiyle tedavi altına alınan yaşlı kadın, Yozgat’ta ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu. Bacağındaki atardamarda tıkanıklık ve anevrizma balonlaşma oluşan hasta ameliyata alınarak sorunlu olan damar çıkarılarak içindeki pıhtılar temizlendi. Başarılı bir operasyon sonrası 95 yaşında yeniden hayata bağlanan Hasibe Gümüş’ün bacağı kangrene dönüşmesi önlenip, kesilmekten kurtuldu.
Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Ekim, Yozgat’ta ilk kez yapılan ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, "Hastamız 95 yaşında ve ameliyat yapılmasaydı bacağını kaybedecekti. Yapılan operasyonla hastamızın bacağından baloncuk yapan atardamar çıkarılarak, damar içindeki pıhtılar temizlendi ve damar kan dolaşımı sağlanacak şekilde onarıldı" dedi.
Prof. Dr. Hasan Ekim, Yozgat’ta açık kalp ve damar hastalarına yönelik teşhisle ameliyatlarının başarı ile yapıldığını belirtti.