İstanbul’da 9 kişinin hayatını kaybettiği kaçak alkol soruşturmasında gözaltı sayısı 15’e yükseldi. Hastanelere gelen şüpheli ölümleri araştıran polis, gözaltına aldığı şüphelilerin üretim ve dağıtım ağı oluşturduklarını organize bir şekilde çalıştıklarını tespit etti.


Polis vatandaşları uyararak Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Fatih ilçelerinden “Bulgar rakısı” olarak bilinen yabancı etiketli içkileri almamalarını istedi. Öte yandan Gıda Hayvancılık ve Tarım Bakanlığı ile ortak olarak bölgede içki satılan yerlerin denetlenmeye başlandığı belirtildi.


POLİSİN DİKKATİ SAYESİNDE ORTAYA ÇIKTI


Fatih’te 2 gün önce alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran Ercan Tümey(48), Serkan O., Bülent Ç.(59), Aziz Ö.(61), Alsaslan S.(56), Mahmut B. (68) ‘nin durumlarını inceleyen Cinayet Büro Amirliği dedektifleri mağdurların metil alkol zehirlenmesi yaşadığını tespit etti. Bunun üzerine alarma geçen polis ekipleri Adli Tıp Kurumu ile irtibata geçerek meydana gelen şüpheli ölümleri araştırmaya başladı. Adli Tıp kurumu'na son 3 gün içinde gelen ölümlerin 6’sının metil alkol zehirlenmesi sonucu meydana geldiğinin ortaya çıkması üzerine soruşturma derinleştirildi.


3 İMALATHANE, 6 BÜFEYE BASKIN YAPILDI 


Polis hayatını kaybeden kişilerin alkol aldıkları yerleri araştırdığında Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Fatih ilçelerinde 6 büfe tespit etti. Bu büfe sahipleri gözaltına alınarak alkol aldıkları kişiler tespit edildi. Bu kişilerin ifadesi doğrultusuda Esenler, Küçükçekmece, Bağcılar ilçelerinde 3 ayrı imalathaneye baskın yapıldı. Baskınlarda yüzlerce şişe sahte içki ele geçirildi. Şebekenin üretim, ve dağıtımını yapan üyelerinin tespit edilerek yakalanmasıyla gözaltı sayısı 15’e yükseldi.


DAHA ÖNCE GÖZALTINA ALINIP SERBEST KALMIŞLAR 


Sahte içki ürettikleri öğrenilen şüphelilerin ele başlarının N.B., İ.B., M.F., A.K. olduğu belirlendi. Bu kişilerin daha önceden sahte içki üretmek suçundan defalarca gözaltına alındıkları ancak ölen kimse bulunmadığı için, çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları belirlendi.


"BULGAR RAKISI"NA DİKKAT


Polis tarafından yapılan soruşturmada etil alkol yerine metil alkolle yapıldığı tespit edilen sahte içkilerin piyasada “Bulgar rakısı” olarak bilinen yabancı marka içki etiketleri taşıdıkları belirlendi. Şüphelilerin 'yurt dışından çok ucuza getiriyoruz' diyerek normalde 35 lira olması gereken içkilerin şisesini 5 liraya pazarladıkları öğrenildi.


TEDAVİ GÖRENLER ARASINDA BÖBREK, KARACİĞER HASARLARI, GÖZLERİNDE PROBLEM VAR 


Sahte içki mağduru olarak hastanelerde tedavi gören mağdurların ise bazılarının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. İçtikleri kaçak içki nedeniyle bazı kişilerin böbrek ve karaciğerlerinde hasar oluştuğu, bazı mağdurların ise gözlerinde problemler bulunduğu öğrenildi. Hastanelerde önceden meydana gelen ve kayıtlara şüpheli ölüm olarak geçen bir çok vakanın da mercek altına alındığı belirtildi.


ÖLÜMLERLE BİR İLGİLERİNİN BULUNMADIĞINI SÖYLEDİLER


Öte yandan gözaltına alınan polise, ölümlerle bir ilgilerinin bulunmadığını söyledikleri, daha önce de sahte içki yaptıklarını ancak kimsenin hayatını kaybetmediğini anlattıkları öğrenildi. Şüphelilerin üretim yapılan yerlerden alınan örneklerin incelendiğini kaçak içkinin ölümlere sebep olma nedeninin araştırıldığını söylediler. Resmi ifadelerin bugün alınacağı öğrenildi.


YETKİLİLER UYARDI


Yetkililer vatandaşları uyararak Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Fatih ilçelerinde Bulgar rakısı olarak bilinen yabancı markalar taşıyan içkilerin satın alınmamasını, şüpheli bir durum gördüklerinde 155 polis imdat telefonuna ihbarda bulunmalarını istedi. Gıda Hayvancılık ve Tarım Bakanlığı ile irtibata geçildiğini söyleyen yetkililer, bölgede tüm içki satılan yerlerin ve içkilerin denetlenmesine başlanıldığını söylediler.


Gözaltına alınan şahısların işlemlerinin devam ettiği savcılıktan ek gözetim izni alınan şüphelerin işlemleri bittikten sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.


Sahte alkolden ölenlerin sayısı 12 'ye yükseldi

 

İSTANBUL’da alkol zehirlenmelerinde ölüm sayısı artıyor. Hastanelerde tedavi gören 3 kişinin de hastanede hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı emniyet kaynaklarına göre 12’ye yükseldi.


Soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği yetkilileri ölü sayısının 12’ye yükseldiği belirtti. Özel Doğan hastanesinde yoğun bakım servisinde tutulan Hazım Rıza Pelvan(65) öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Bakırköy’de zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan Metin Kılıç’ta yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Sultangazi ilçesinde zehirlenerek hastaneye kaldırılan Dursun Üstün’ünde hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısı 12’ye yükseldi.


SAHTE İÇKİ YÜZÜNDEN HAYATINI KAYBEDENLER


* Serdar Kayar 23 Ekim 2015 tarihinde Küçükçekmece

* Mustafa Mekik 23 Ekim 2015 tarihinde Adli Tıp’a ölü olarak getirimiş

* Kimliği belirsiz bir kişi 24 Ekim 2015 tarihinde Fatih

* Yılmaz Aydın 24 Ekim 2015 tarihinde Avcılar

* Naci Çiftçi 25 Ekim 2015 tarihinde Bayrampaşa

* Serdar Milyoner 26 Ekim 2015 tarihinde Avcılar

* Oran Kutukızı 28 Ekim 2015 tarihinde Sultangazi

* Reis Gezer 28 Ekim 2015 tarihinde Sultangazi

* Ercan Tümey 28 Ekim 2015 tarihinde Samatya