Kabadüz ilçesine bağlı Harami köyünde yaşayan doğuştan engelli kardeşler yıllardır yaşadıkları evin etrafından, komşularına kaymakamlık ve hayırseverlerin yaptırdığı 500 metre beton yol sayesinde kendi başlarına gitmeye başladı.
Harami köyünde yaşayan doğuştan bedensel engelli Metin Şentürk, Zafer Şentürk kardeşler evlerinden mahallelerine bir başkasının yardımı olmadan gidemiyorlardı. Bir yıl öncesinde Kabadüz Kaymakamlığı’na müracaat eden kardeşlerin 500 metre uzunluğundaki bozuk yolu kaymakamlık ve hayırseverlerin işbirliğiyle beton yol yapıldı.

Bir açılışla yolu Şentürk, kardeşlerin hizmetine sunan Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, “Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını bizlere bir yıl öncesinde başvurmuşlardı. Başkalarının yardımı olmadan ana yola çıkmak istiyoruz demişlerdi. O günden sonra arkadaşlarımızla birlikte çalışarak, iş adamlarımızın da destekleriyle bugün bu yolu hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ordu Özürlüler Derneğimiz de Zafer Şentürk kardeşimize bir akülü arabada hediye ettiler. Bu hizmet kardeşlerimize hayırlı olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ordu Özürlüler Derneği İl Başkanı İmdat Aktaş, yapılan hizmet için Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı’ya ve ekibine teşekkür ettiğini söyledi.

Karadeniz koşullarında kardeşlerin daha rahat hareket etmeleri için beton yol yapıldığını belirten, “İki kardeşin yaşan standartlarını yükseltmek için Karadeniz zor coğrafyasında yapılan 500 metre beton yol hepimizi duygulandırdı. Bizler de dernek olarak bu güzel çalışmayı bir akülü araba ile taçlandıralım istedik. İnşallah diğer engelli insanlarımız da yaşan standartlarının bu kardeşlerimizin ki gibi yükseltilir” diye konuştu.

Bedensel engelli kardeşler Metin Şentürk ve Zafer Şentürk ise, “Yıllarca yol yüzünden evden dışarı çıkamıyorduk. Şimdi ise yolumuz beton yol yapıldı. Şuan kimseye muhtaç olmadan mahalleyi dolaşabiliyoruz. Emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunarız” şeklinde konuştular.

Öte yandan Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, yolun yapılmasına büyük katkı sağlayan hayırsever iş adamı Mehmet Gürses ve Halit Beyli’ye ve akülü aracın teminini sağlayan emekli öğretmen Nermin Akı’ya plaket verdi.