DOĞUŞTAN böbrek hastası 9 yaşındaki İcre Orhan'ın 'yeni yıl dileği' gerçek oldu. Yılbaşından 10 gün sonra gelen müjdeli böbrek bağışıyla yaşama tutunan küçük İcre, 2 böbreğe birden kavuştu.
Batmanlı 36 yaşındaki Şakir Orhan ile 35 yaşındaki Pervin Orhan çiftinin 3 çocuğundan biri olan İcre'nin, doğuştan böbrek hastası olduğu belirlendi. İcre'nin 7 yıldır ilaç tedavisi gördüğünü ve 2 yıldan bu yana hemodiyalize bağımlı yaşadığını anlatan anne Pervin Orhan, şöyle dedi:
"İcre, 2 ay önce Sağlık Bakanlığı Organ Bekleme Sırası'nda yer aldı. Yavrum hastalığı nedeniyle işitme kaybına da uğradı. En büyük arzusu böbrek nakli olarak diyaliz acısından kurtulmaktı." 
YENİ YILDA BÖBREK DİLEDİ
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Diyaliz Merkezi'nde yeni yıl kutlamaları sırasında herkes gibi dilek tutup, yeni yılda bir böbrek ve sağlıklı yaşam isteyen İcre'ye, 10 gün sonra müjdeli haber Konya'dan geldi. Konya'da beşikten düşen ve beyin ölümü gerçekleşen 15 aylık Emir Kutay Bozkurt'un organları ailesi tarafından bağışlandı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde, cuma günü yapılan operasyonlarla minik Emre'nin böbrekleri 9 yaşındaki İcre Orhan'a, karaciğeri ise karaciğer bekleme sırasındaki 9 yaşındaki Yusuf Bozkuş'a nakledildi.
1 YERİNE 2 BÖBREK
Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç.Dr. Ayhan Dinçkan, İcre Orhan'ın nakil ameliyatından sonra yoğun bakıma alınarak takip edildiğini ve sağlığının iyi olduğunu söyledi. Doç.Dr. Dinçkan, Emir bebekten alınan her iki böbreğin de nakledildiğini, İcre'nin çok şanslı olduğunu ifade etti.
Minik Emir'in karaciğerinin nakledildiği Yusuf Bozkuş'un da İcre gibi yoğun bakımda ve sağlığının iyi olduğu belirtildi.