ORDU'da 22 yaşındaki Yeşim Çetir, geçirdiği ameliyatta nefes borusu delinince ABD'de üretilen ve suni yöntemle geliştirilen nefes borusu ameliyatı için İsveç'e götürülerek ameliyat oldu. Nefes borusu nakli yapılan ve Stockholm'de tedavi gören Çetir'i AK Pari Ordu milletvekili İhsan Şener ziyaret ederek moral verdi.
Van 100. Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi 3'üncü sınıf öğrencisi Yeşim Çetir, aşırı terleme şikayeti ile İstanbul'daki Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne başvurdu. Doktorların önerisiyle 7 Temmuz 2011 tarihinde koltuk altındaki ter bezlerinin alınması için ameliyata alınan Çetir'e cerrahi müdahale yapılırken nefes borusu delindi. Yedikule Göğüs Hastalıkları ile İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 3 ayrı ameliyat daha geçiren Yeşim Çetir'e vücudunun başka yerinden alınan parça ile soluk borusuna yama yapılmak istendi. Ancak, Çetir tedaviye yanıt vermedi.
Nefes borusu nakli yapan İtalyan Prof.Dr. Paolo Macchiarini ile görüşülerek Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun onayı ile Yeşim Çetir, bütün tedavi masrafları karşılanmak üzere, İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Karolinska Üniversite Hastanesi’ne sevk edildi.
Babası Hayrullah Çetir'in refakatiyle geçen yılın Temmuz ayında Stockholm‘e giden Yeşim Çetir'in akciğerindeki iltihabin ilerlediği tespit edildi. Akciğerinin yarısı alınan Yeşim Çetir'e kemik iliği hücreleri kullanılarak geliştirilen yöntemle yeni soluk borusu nakli yapıldı. Genç kızın bünyesi yeni soluk borusuna alışamadığı için geçen 9 Temmuz'da ikinci kez suni soluk borusu nakli yapıldı. Solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakımda tedavisi süren Yeşim Çetir'in, son ameliyatı başarılı geçmesine rağmen kaçak ve hafif kanama tespit edildi.
Vücudundan alınan parça ile kaçak kapatılmaya çalışıldı. Ancak başarılı olunamayınca bu kez Almanya'dan stent getirildi. Getirilen stent, 3 saat süren ameliyatta küçük gelince, yeniden ölçü alındı. Yeni ameliyat için Almanya'dan istenen stentin 2 hafta sonra geleceği belirtildi.
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bugüne kadar Yeşim Çetir'in tedavisi için giderleri karşıladığı belirtildi. Yemek borusu olmayan Yeşim Çetir, makinelere bağlı olarak yaşıyor. 1 aydan bu yana uyutulan genç kız ilk kez uyandırıldı. 3 saat uyanık kalan genç kızın başında babası Hayrullah Çetir ve AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener yer aldı.  Şener, "Türkiye'den, memleketin Ordu'dan, sevdiklerinden selam ve dualarını getirdim. Senin sağ salim dönmeni bekliyoruz. Tedavin tamamlanıyor. Seni çok iyi gördüm. Son tedavin ile eski sağlığına kavuşacağına inanıyorum" dedi. 
Baba Hayrullah Çetir, tedavinin çok yavaş ilerlediğini söyleyerek, "Tedavi ağır ilerlese de geldiğimize pişman değilim. Yeşim şuanda nefes alıyor, yaşama umudu var. Stent takılarak, nefes borusu tedavi edilirse ardından ise yemek borusu nakledilecek. İyileşirse yeniden okuluna dönüp eğitimine devam edecek" diye konuştu.
YEŞİM, TÜRKİYE'NİN KORUMASI ALTINDA
Ordu AK Parti Milletvekili İhsan Şener, Çetir'in tüm sağlık giderlerini devletin karşıladığını, tedavinin Sağlık Bakanlığı tarafından takip edildiğini, geçen ay Türkiye'den gönderilen doktorların tedavi süreci ile ilgili kontrollerini yaptıklarını belirtirken, "Kızımızın sağlığına kavuşması için elimizden gelen her desteği vereceğiz. Burada yaşayan Türk vatandaşlarımızda sık sık ziyaret ederek kızımıza moral veriyoruz" dedi.