DOĞAL ortamda veya insanlar tarafından yaralanan hayvanlar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki Hayvan Hastanesi'nde tedavi ediliyor. Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, tedaviye ihtiyacı olan bütün hayvanların tedavilerini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kurtarma merkezi olarak, hayvanların gerekli bakım ve tedavilerini yapıyoruz" dedi.
Türkiye'nin en büyüklerinden, dünyanın sayılı hayvanat bahçelerinden biri olan, haftada 35 bin kişinin ziyaret ettiği Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bulunan Hayvan Hastanesi'nde, yaralı hayvanların tedavisi yapılıyor. 300 tür ve 7 bin hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesindeki hayvanların bakım ve aşıları yapılıyor. Ayrıca doğal ortamda yaralandığı belirlenen hayvanlar, Hayvan Hastanesi'ne getirilerek tedavi ediliyor. Yaralı hayvanların yanı sıra, doğal olarak doğum yapamayan gebe hayvanlar da, hastaneye getirilerek veterinerler tarafından sezaryenle doğum yaptırılıyor.
Hayvanat Bahçesi'nde aynı zamanda 'Kurtarma merkezi' olarak da hizmet verdiklerini anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, şunları söyledi:
"Özellikle avcılar tarafından vurulan, uçarken kanadını elektrik tellerine çarpan hayvanlar, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getiriliyor. Burada kurtarma merkezi olarak, hayvanların gerekli bakım ve tedavilerini yapıyoruz. Hayvanların tedavileri bittikten sonra burada hayvanat bahçesinde kalıyorlar. Bir süre sonra hayvanlar dışarıda hayatlarını sürdürebilecekse, doğal ortamlarına bırakıyoruz. Aksi takdirde hayvanları hayvanat bahçemizde koruma altına alıyoruz."

FOTOĞRAFLI