İngiliz bir çocuk babası 34 yaşındaki Alex Lewis'in hayatı 33 binde bir kişiyi enfekte eden bir bakteri yüzünden kabusa döndü. Talihsiz adam dört ay önce soğuk algınlığına yakalandığını düşünerek hastaneye gitti ancak sorun sandığından da büyüktü.

Doktorlar Alex Lewis'ın insan eti yiyen bakteri enfeksiyonuna yakalandığını tespit etti. Alex Lewis'in iki bacağı ve bir kolu kesildi. Yüzünde, özellikle ağız bölgesinde, yaralar oluştu. Doktorlara göre bir hafta komada kalan Lewis'in hayatta kalması mucize.

Daily Mail gazetesinin haberine göre 3 yaşındaki oğlu Sam, yaralar içinde yatan babasını ilk gördüğünde dudaklarında çikolata lekesi kaldığını sandı. Şu an hastanede yaşam mücadelesini sürdüren Lewis, bir an önce protez bacaklarıyla yürümeyi umuyor.

A grubu streptokok bakterisinden kaynaklanan bu enfeksiyon hastalığı, dünyada 33 binde bir insanda görülüyor. Antibiyotik tedavisiyle kontrol altında tutulmaya çalışılan hastalık sonucu, birçok organ zarar görebiliyor. Streptokok bakterileri deride ve boğazda sık sık rastlanıyor. Ancak bu bakteri türünün 2 ölümcül formu bulunuyor.