VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) 'Bir an için lösemi olur musun?' etkinliği düzenlendi. Etkinlikte lösemi hastalarının taktığı maske ile konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitede ilik nakli merkezi kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.
YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencileri ile Van Sağlık Gönüllüleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 'Bir an için lösemi olur musun' etkinliği Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinliğe, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Demirel, Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, Doç. Dr. Zeki Taştan, Yrd. Doç. Dr. Şakir İşleyen ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programa katılan tüm davetliler lösemi hastalarının taktığı maskeyi taktı. Açılış konuşmasını ağzına taktığı maske ile yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal farkında olmanın önemine değinerek, "Biz üniversite olarak farkındalık yaratmak adına bir dizi etkinlik başlattık. Bugün de lösemi hastaları için bir aradayız. Ben siz değerli öğrencilerimden bu konuyla ilgili topluluk kurmanızı istiyor ve bunun için her türlü desteği vereceğimizi buradan ifade etmek istiyorum" dedi.
Prof. Dr. Battal'ın konuşmasının ardından annesi lösemi hastası olan İktisat Fakültesi 1. Sınıf Öğrencisi Rojda Baran annesine yazdığı mektubu okudu. Baran’ın annesinin etkinlik için gönderdiği ses kaydı etkinliğe katılanlara dinletildi.