VAN Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 0-5 yaş grubu çocuklara çocuk felci virüsüne karşı Polio aşısı yapılacak. Bu uygulamayla Van'da 150 bin çocuğun aşılanacağı belirtildi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından çocuk felci vürüsüne karşı polio aşısı yapılacak. Tuşba 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde başlatılan uygulamayla Diyarbakır, Siirt, Mersin, Hakkari, Batman ve Van'da eş zamanlı olarak 0-5 yaşındaki bebek ve çocuklara 1'inci tur destek aşılaması uygulanacak. Poliomyelit virüsünün meydana getirdiği ve felçe karşı ağız yoluyla 2 damla halinde verilecek aşı ile çoucuk felçinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Uygulamayla daha sağlıklı bir geleceğin yetiştirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Van Halk Sağlığı Müdür Dr.Yakup İmren, şöyle dedi:
"Çocuk Felci Poliomyelit virüsünün meydana getirdiği ve felçle (paralitik poliomyelit) zaman zaman da ölüm ile sonuçlanabilen bir hastalıktır. Bir zamanlar tüm dünyada görülebilen çocuk felci, bu hastalığın dünyadan yok edilmesi için başlatılan yoğun aşılama kampanyaları sonucunda ciddi bir şekilde azalmıştır. Polio Eradikasyon Programı kapsamında ülkemizde 1989 yılından itibaren yürütülen çalışmalar başarıya ulaşmış ve 1998 yılındaki son vakadan bu yana yeni vaka tespit edilmemiştir. Ülkemizin de içinde bulunduğu Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesindeki 51 ülke ile birlikte 2002’de poliodan arındırılmış bölge olarak sertifikalandırılmıştır. Ancak dünyada halen poliovirüs dolaşımının devam ettiği bölgeler mevcuttur. Bu durum, vahşi poliovirüs dünyadan tamamen yok edilene kadar aşılama çalışmalarının devam etmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır. Uygulamaylabirlikte 7-13 Nisan tarihleri arasında tüm çocukların daha sağlıklı bireylerin yetişmesi için çocuklarını aşılatmasını istiyoruz."

MÇ(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)