ACIBADEM Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Göğebakan, 0-12 aylık bebeklere bal verilmemesini istedi.

0-1 yaş arası dönemde bebeklerin beslenmesinin nasıl olması gerektiği ile ilgili açıklama yapan Dr. Mustafa Göğebakan: şunları söyledi:

"İlk 6 ayında bebeğinizi sadece anne sütü ile besleyiniz. Bebek, ihtiyacı olan suyu anne sütü ile alır. Yaygın olan bazı yanlış inanış ve bilgiler yüzünden bebeğe doğar doğmaz şekerli su içirilir. Bu, bebeğin açlık duygusunu yok edip emmesini engeller. Özellikle doğumdan hemen sonra salgılanan ilk sütün bebeğe verilmesi çok önemlidir. Doğumdan sonra 30 dakika içerisinde bebeğinizi emzirmeye başlayınız. İlk 4- 6 hafta boyunca günde 8-12 kez emzirmelisiniz. Bebek ağladıkça ve istedikçe emzirilmelidir. Beslenme süresi bebekten bebeğe farklılık gösterebilir, ancak emzirme döneminin başlarında bebeğinizi her istediğinde ve istediği süre kadar emzirmeye çalışınız." 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Göğebakan, bebeklere ek besin verirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ise şöyle sıraladı:

''Balın içinde özel bakteri sporu olma olasılığı nedeniyle, ilk 12 ay bebeğinize bal verilmesi tercih edilmez. Alerji yaptığına inandığınız bir gıda varsa (döküntü, ishal gibi belirtiler oluyorsa) bir müddet yedirmeyip sonra tekrar gözlemleyerek deneyiniz  6- 7 ay arasında yumuşak ezme kıvamında ve sıvı besinleri yedirin. 7- 8 ay arasında pütürlü ve püre kıvamında besinleri verin. 8- 12 ay arasında püre kıvamında çatalla ezilmiş besinleri rahatlıkla yedirebilirsiniz. 12'nci aydan itibaren kolay çiğnenebilen tüm yiyecekleri verebilirsiniz. 12'nci aydan önce inek sütü verilmemelidir."