ANKARA, () - UYUŞTURUCU ile mücadelede kurumlar arasındaki koordinasyonun daha hızlı ve etkin bir şekilde sağlanıp, bu mücadelede tüm toplum katmanlarına nüfuz edilerek en kısa en kısa sürede başarılı sonuçlar alınabilmesi için Sağlık Bakanlığı koordinatörlüğünde yeni bir üst kurul oluşturuldu.

Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, İçişleri, Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Sağlık Bakanları'nın katılımıyla oluşturulan Uyuşturucuyla Mücadele Üst Kurulu Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadelesinde yeni bir sayfa açacak.

Üst Kurul, Sağlık Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki ilk toplantısında son günlerde kamuoyu gündeminde geniş yer işgal eden uyuşturucuya karşı alınacak tedbirler ve izlenecek yol haritası ele alındı.

Hayati derecede önemli bir başlık olan uyuşturucu ile mücadelede konusunda Üst Kurul'u oluşturan tüm Bakanlıklar kendi görev sahaları içerisinde detaylı çalışmalar yapacak. Toplantıda Türkiye'deki uyuşturucu gerçeği; yapılan son araştırmalar ve raporların ışığında kapsamlı bir şekilde mercek altına alırken, uyuşturucuyla mücadelede hiç vakit kaybetmeksizin yeni bir yol haritasının hazırlanması konusunda da mutabakata varıldı.

Temelinde eğitim, aile ve sosyal çevrede bilinçlendirme olan uyuşturucuyla mücadelenin bilimsel temellere dayalı ana hatları ile mücadelenin adli, idari, hukuki, psikolojik, narkotik ve sosyolojik boyutları da Üst Kurul'daki Bakanlıkların eş güdümüyle kapsamlı bir şekilde takip edilecek.