Nesrin COŞKUN/İZMİR, ()- TÜRKİYE'nin en başarılı beyin cerrahları arasında gösterilen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Erşahin, 56 yaşında akciğer enfeksiyonu sonucu yaşamını yitirdi. Geçen cumartesi günü hastaneye yatırılan Prof. Dr. Erşahin'in ani ölümü, ailesi, meslektaşları ve hastalarını yasa boğdu.
Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli ve başarılı beyin cerrahlarından, bilimsel çalışmaları dünyanın en prestijli tıp dergilerinde yayımlanan Prof. Dr. Yusuf Erşahin, akciğer enfeksiyonu nedeniyle yaşama erken veda etti. Son bir ay boyunca yurt içi ve yurt dışında çeşitli kongreler ve toplantılar nedeniyle yoğun ve yorgun bir dönem geçiren Prof. Dr. Erşahin, geçen cumartesi günü yüksek ateş, halsizlik şikayetleriyle eşi Burçak Erşahin tarafından İzmir Kent Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Hemen yoğun bakım servisine alınan Prof. Dr. Erşahin'in nadir görülen ağır bir akciğer enfeksiyonu geçirdiği saptandı ve tedavisine başlandı. Öğretim üyesi olduğu Ege üniversitesi Tıp Fakültesi'nden çok sayıda meslektaşının da bir şeyler yapabilmek için çırpındığı Prof. Dr. Erşahin, bu sabaha karşı tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Prof. Dr. Erşahin'in ölümü başta eşi Burçak Erşahin ile 16 yaşındaki lise öğrencisi kızı Ece'yi, ailesini, dostlarını, meslektaşlarını şoke etti.
Çocuk beyin cerrahı olarak bugüne kadar pek çok ile imza atıp, yüzlerce bebek ve çocuğu hayata döndüren Prof. Dr. Erşahin için yarın (perşembe) saat 12.30'da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhitten Erel Amfisi'nde tören düzenlenecek. Prof. Dr. Erşahin'in cenazesi, törenin ardından Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra merhum babası Mehmet Erşahin'in yattığı Soğukkuyu Kabristanı'nda toprağa verilecek.

FOTOĞRAFLI