NADİR görülen MDS (Kemik iliğinin yeterince sağlıklı kan hücresi üretmemesi) hastalığına yakalanan 3.5 yaşındaki Umut Yunus Emrem'e müjdeli haber, İzmir'den ambulansla Antalya'ya getirilirken ulaştı. Belçika'da bulunan iliğin 6'da 5 uyumlu olduğunu belirten baba Ümit Emrem, "Sevinç ve endişeyi bir arada yaşıyoruz" dedi.
Bir tür kemik iliği hastalığı olan MDS'ye yakalanan Umut Yunus Emrem, tedavisi için İzmir'den ambulansa alınarak ailesiyle birlikte Antalya'daki Özel Medikal Park Sağlık Kurumu'na getirilmek üzere yola çıktı. Küçük Umut'a müjdeli haber, ambulansla Antalya'ya gelirken ulaştı. Umut için Belçika'da bulunan iliğin, 6'da 5 uyumlu olduğu kaydedildi. Antalya'da Prof. Dr. Akif Yeşilipek tarafından muayene edilen Umut için bulunan iliğin Antalya'ya getirilmesi için de girişim başlatıldı.
'ŞİFA BULMAK İÇİN ANTALYA'YA GELDİK'
İlik bulunmasının sevincini yaşayan Umut'un ailesi ise 6'da 6 uyumlu kemik iliğinin daha az riskli olduğunu, bu yüzden endişeli olduklarını dile getirdi. Çocuklarına şifa bulmak için Antalya'ya geldiklerini aktaran terzi 30 yaşındaki Ümit Emrem, "Yavrumuzun durumu kritik. Önümüzdeki süreçte her an her şey olabileceğini söylediler. 6'da 5 uyumlu ilik bulundu. Bu oranın çok riskli olduğunu duydum. Bekleyiş içindeyiz" diye konuştu.
4 AYLIKKEN TEŞHİS KONULDU
Umut 4 aylıkken bu hastalığın teşhisinin konulduğunu belirten Ümit Emrem, "Umut'a 9'uncu ayda trombosit pedi konuldu. 2 ay öncesine kadar bir sıkıntı yoktu. 4 ay öncesine kadar her şey güzel gidiyordu. Doktorlarımız, sinsi geçen bir hastalık olduğunu söylüyor. Çocuğumuz 2 ay önce fenalaştı" dedi.
NADİR GÖRÜLEN HASTALIK
MDS'nin dünyada nadir görülen bir hastalık olduğunu aktaran Ümit Emrem, "Tedavisi zor, ucu açık bir süreç. 3 ay da, 3 yıl da sürebilir. Çocuğumuzun kurtulmasını istiyorum. Vali ve belediye başkanımızdan yardım talebinde bulunacağım. Burada nereye yerleşebiliriz bilmiyorum. Eşimle oğlum hastanede kalıyor. Tedavi süresince ev tutmamız gerekiyor" diye konuştu.
'UMUT'A YOLCULUK DEDİK YOLA ÇIKTIK'
İzmir'den tedavi için Antalya'ya gelmeye karar verdiklerinde Umut'a 'Yolculuğua çıkıyoruz' dediklerini belirten Ümit Emrem, "Oğlumuz için değil Antalya, Fizan'a bile gideriz. Allah bana güç verdiği sürece her yere gideceğim" diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı'nın bu soruna el atması ve ilik bankaları kurulması gerektiğini kaydeden Emit Emrem, "MDS, dünyada nadir görülen bir hastalık. 6'da 6 uyumlu kemik iliği bulunmasına belki bakanımız yardımcı olabilir" dedi.