ANTALYA'da geçirdiği trafik kazası ardından felç kalan ve 'Umut' adı verilen gencin Samsun'daki tedavisi devam ediyor. Fizyoterapist Behiç Baş, Umut'un tedavisindeki gelişimin sevindirici olduğunu belirtirken, "Artık sağ omuzunu açabiliyoruz. Ayrıca elini kaldır dediğimizde bunu hafif de olsa yapabiliyor" dedi.
Antalya'da 6 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında felç kalarak bilincini yitiren ve Gülsüm Kabadayı'nın bakımını üstlendiği Rusya vatandaşı olduğu sanılan kemik yaşı 21 olarak belirlenen 'Umut'un tedavisinde olumlu gelişme kaydedildi. Gülsüm Kabadayı ile birlikte 11 gün önce tedaviyi üstlenen Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne getirilen Umut'taki gelişim herkesi sevindirdi. Samsun'a ilk geldiğindeki tepkilerinin çok az olduğunu ifade eden Fizyoterapist Behiç Baş, şu bilgileri verdi:
"Şu anda geldiği nokta iyi. Omzunu açamıyorduk. Artık sağ omzunu açabiliyoruz. Verdiğimiz komutlara tepki veriyor. 'Elini kaldır' dediğimizde bunu hafif de olsa yapabiliyor, elini kullanabiliyor. İlk hedefimiz Umut'u oturur pozisyona getirmek. O pozisyona geldikten sonra gerisi de inşallah çorap söküğü gibi gelecek."
Her geçen gün iyiye gittiklerini ve sevindirici gelişmeler yaşadıklarını ifade eden Gülsüm Kabadayı ise, şöyle konuştu:
"Bugün geldiğimiz noktada Umut’ta değişiklikler var. Artık bebekler gibi ses çıkarmaya başladı. Umut elini artık kaldırabiliyor. Bakışları değişti, dirsekleri, eklem yerleri hareket etmeye başladı. Ben daha güzel şeyler olacağına inanıyorum. Tüm doktorlarımıza, hemşirelerimize, fizyoterapistlerimize ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Umut’u gerçekten çok seviyorlar. Her gün yanımızdalar. Bize yabancılık hissettirmediler. Burası bizim evimiz gibi artık."
Her 2 ayak bileklerinde ciddi sorun bulunan Umut'un, önümüzdeki günlerde cerrahi operasyona alınması bekleniyor.