SAMSUN'A GETİRİLDİ
Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu hafızasını kaybeden ve Gülsüm Kabadayı, tarafından bakımı üstlenen felçli genç Samsun'a getirildi. Samsun'daki Romatem Hastanesi'nde tedavi edilmek üzere kente getirilen ve 'Umut' adı verilen genç hastaneye yatırıldı. Samsun'a geleceğini rüyasında gördüğünü söyleyen Kabadayı, "Burada Ahmet isimli ve Akdeniz soyisimli doktorların olduğunu bilmiyordum. Ben bu isimleri rüyamda gördüm. Buradan iyi olup gideceğiz" dedi.
Antalya'nın merkez Aksu İlçesi'nde yaklaşık 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucunda hafızasını kaybedip felç olan ve Antalyalı 3 çocuk annesi Gülsüm Kabadayı tarafından Umut adı verilen genç, tedavi edilmek üzere ambulans uçakla bu gün Samsun'a getirildi. Kentte bulunan Romatem Hastanesi'nin daveti üzerine Samsun'a geldiklerini dile getiren Gülsüm Kabadayı, şöyle dedi:
"Çok mutluyuz. Bu duygu kelimelerle ifade edilemez. Rabbim her zaman mazlumların yanındadır. Umut bir mazlum ve dualarım kabul oldu, buraya geldik. Buradan iyi olup gideceğiz. Ben buna inanıyorum artık. Çünkü biz çok engelleri aştık. 5 yıl oldu dile kolay. O kadar mutluyum ki bu gerçekten kelimelerle anlatılacak bir duygu değil."
Umut’un durumunun Rusya’ya da bildirileceğini ifade eden Gülsüm Kabadayı, şöyle konuştu:
"Onlar burayı da arayacak. Hiç bırakmıyor, ilgileniyorlar. Umut’un beni anladığını, ama ifade edemediğini söylediler. Sıkıntımız bu. Ama burada konuşturacağız dediler. Ben inanıyorum artık. Çünkü buraya kadar geldiysek bir sebebi var. Ve bütün dünya buna şahit olacak. Sabrın, sevginin, merhametin gücünü Rabbim bize gösterdi."
Samsun’a geleceğini rüyasında gördüğünü de anlatan Gülsüm Kabadayı, şöyle devam etti:
"Moskova’ya gideceğimi de rüyada gördüm, buraya geleceğimizi de. Burada Ahmet isimli ve Akdeniz soy isimli bir doktor olduğunu bilmiyordum. Ama Umut mazlum. Mazlumların yanında Rabbim vardır. Başka kimse değil. Ben rüyamda Samsun’u gördüğümde buraya geleceğimiz gündemde yoktu. O zaman Atatürk Devlet Hastanesi’ndeydik. Bu durumu hemşire hanımlarla da paylaşmıştım."
Umut’u tedavi edecek olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Orhan Akdeniz ise, şu bilgileri verdi:
"Umut felç kalmasına ve yatakta olmasına bağlı olarak bir takım eklemsel problemler de gelişmiş. Bazı eklemlerde şekil bozuklukları gelişmiş. Bugünden itibaren Umut’un tedavisini planlayıp rehabilitasyona başlayacağız. Öncelikle hastayı yataktan kurtarmayı, oturtmayı, ayağa kaldırmaşı, yürütmeyi ve merdiven çıkarmayı istiyoruz. Bunları söylediğimiz kadar hızlı yapamıyoruz. Umut’taki işimiz biraz uzun sürecek ama inşallah bunları başaracağımızı düşünüyoruz." 
Hastanede hazırlanan özel odaya yerleştirilen Umut’un tedavisine yarın başlanacağı belirtildi.