ANTALYA'da doğumundan 3 ay sonra beyninde nadir görülen tümör olduğu belirlenen kız bebek, 6 saat süren beyin ameliyatı geçirdi.
Manavgat İlçesi'nde oturan Seher ve Ahmet Kuru çiftinin ikinci çocuğu Selime bebek, doğumunun ardından kafasının normalden büyük olduğu ve görme problemi olduğu şüphesiyle ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Manavgat Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk muayenenin ardından beyin bölgesinde tümör oluştuğu saptanan Selime bebek, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan MR çekiminde Selime bebeğin beynindeki tümörün aşırı büyük olduğu anlaşılınca operasyona karar verildi. Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. N. Nefi Kara ve ekibinin 6 saatlik operasyonu sonucu Selime bebeğin beynindeki tümör başarıyla alındı.
Opr. Dr. Kara, çok ender görülen bir tümör olduğu ve aşırı büyük olduğu için operasyona karar verdiklerini söyleyerek, "Geç kalınmış olsaydı belki de bebeği kaybedecektik. Ancak operasyon başarılı gaçti ve Selime bebek ilk kez gülmeye başladı. Şu an başı normalden büyük, ancak zamanla normal seviyesine gelecek" dedi. Selime bebek uzun süre bizim kontrolümüzde olacak" diye konuştu.
Anne Seher Kuru ise çocuğunun kafasının normalden büyük olması ve görme problemi çektiğini tahmin etmeleri üzerine hastaneye gittiğini belirtti. Kuru, "Manavgat Devlet Hastanesi'nde çocuğumu gören doktor görmeyle ilgili bir problem olmadığını, ancak bir de beyin cerrahının görmesini istedi. Beyin cerrahı doktor beyinde tümör olduğunu tespit ederek bizi Antalya'ya yönlendirdi. Zaman kaybetmeden buraya geldik. Geç kaldığımız takdirde çocuğumun ölme riskinin olduğunu biliyordum" dedi.