3,5 yaşındaki Yiğitcem'in ölümünün ardından ailenin evine giden Profesör Keskin, diz çökerek aileye yalvardı. Türkiye'yi sarsacak sağlık skandalını TGRT Haber ortaya çıkardı.  Sağlık Bakanlığı soruşturma açtı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Bugün TGRT Haber'de Merve Yakan imzalı yayınlanan haberde Pediatrist Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in özel kliniğinde tedavi ettiği 3,5 yaşındaki Yiğit Cem Kaba'nın 'aşırı dozda narkoz ve yanlış iğne sonucu' ölümüne neden olduğu iddiaları üzerine Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatı ile Bakanlığımız Denetim Hizmetleri Başkanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştır.' denildi.

NE YAŞANMIŞTI?

Konuşma bozukluğu yaşayan 3,5 yaşındaki Yiğit Cem ailesi tarafından önce Bakırköy Devlet Hastanesi'ne oradan da tavsiye üzerine Pediatrist Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in özel kliniğine götürüldü. Yiğit Cem'in annesi, "EEG çekilirken üç kez narkoz verildi. Çocuğum uyumadı. En son makattan bir ilaç verildi. EEG sonrasında eve dönerken Yiğit Cem babasının kucağında istifra etti ve sürekli uyudu. Doktora sorduğumuzda 'Saatlerce uyuyabilir' yanıtını verdi. Aynı akşam da çocuğum öldü" dedi.

Aile Prof. Dr. Keskin ile eşinin kendilerine gelip "Şikayetçi olmayın" ricasında bulunduğunu ifade ederken, "Bize yardım teklif ettiler" diye açıklama yaptı. Habere göre Prof. Dr. Keskin iddialara yanıt vermedi.

İşte bu haber yayınlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

PROFESÖRDEN AÇIKLAMA GELDİ 

Günün en çok konuşulan haberi 'sağlık skandalı'nın yankıları devam ederken. Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin hakkındaki iddialara cevap verdi.

Prof. Keskin, 9 Kasım 2013 te muayene olmak üzere 3,5 yaşında erkek çocuğu getirildiğini doğruladı. Keskin, "EEG tetkiki ofisimizde 15 yıl tecrübeli ve sertifikalı EEG teknisyeni tarafından yapıldı. EEG tetkiki zararsız bir tetkiktir. EEG'ye özel bir uyku ilacı ile yapılır. Uyku ilacı 120 yıldır yeni doğan bebeklerde kullanılan bir ilaçtır. Kullanılmadan önce bir tetkik gerekmez. Anestezi değildir. İlacın dozu kilo başına 50 mg. doz olarak ayarlanır. Ağızdan ya da makattan verilir. Ofisimizde bu dozun da altında uygulama söz konusudur. Üstelik, çocuğun uyumaması halinde tekrarlanmak üzere doz üçe bölünür. İlk üçte biri ile uyku yarım saatte gerçekleşmez ise ikinci üçte bir doz verilir. Uykunun gerçekleşmemesi halinde son üçte bir doz makattan verilir. Aileye bu uygulama konusunda EEG teknisyenimiz ve benim tarafımdan bilgi verildi. Çocuk sağlıklı bir şekilde ailesi ile birlikte ofisimizden ayrılmıştır. Çocuğun vefat ettiğini geceyarısı öğrendik. Haberi alır almaz ailenin acısını paylaşmak ve başsağlığı dilemek amacıyla evine gittim. Vefat olayı tarafıma aile tarafından haber verildi. Hemen akabinde de başsağlığı dilemek ve olayın sebebini anlayabilmek için ailenin evine gittim. Bu da televizyon haberinde 'Diz çökmüş ikna etmeye çalışıyor' şeklinde verilerek 35 yıllık meslek hayatım tartışılır hale getirilmek istenmiştir” diye konuştu.
 

“İĞNE VE NARKOZ YAPILMADI”

Prof. Dr. Sabiha Keskin, çocuğu sadece muayene ettiğini ve teşhis amacıyla EEG istediğini belirterek, "Bu konuda benimle kurulan yegane ilişki, EEG'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğum şirkette çekilmiş olmasıdır. Kaldı ki EEG teknisyeni, bu konuda yetkin ve sertifikalı olup 15 yıllık tecrübe sahibidir. EEG için verilen uyku ilacının dozu normalin altındadır. Yüksek olsa her nöroloğun kolayca anlayabileceği biçimde hızlı aktivite içerirdi. Bu çocuğa; iğnede yapılmadığı ve narkoz verilmediği ofisimize girdiği andan itibaren izlenen kamera kayıtları ile sabittir.Konuyla ilgili kamera kayıtları dahil bütün delilleri, belge ve bulgular Sağlık Bakanlığı ve savcılığa teslim ettik. Ölüm sebebi, Adli Tıp raporuyla ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.