Erol AKKIR/ANTALYA, () - AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde, 6 yaşındaki Aynur Ceylan'a, 6 gün önce babasından alınan karaciğer dokusunun ardından, dün de kendisiyle aynı adı taşıyan babaannesinin böbreği başarıyla nakledildi.
Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde yaşayan Aynur Ceylan, henüz 2 aylıkken karaciğer hastalığına yakalandı. Minik kızın tetkiklerinde, kronik böbrek yetmezliği de saptandı. Böbrekleri iflas eden ve 2 aylıkken diyalize girmeye başlayan Aynur Ceylan, hastalıklarına bağlı olarak görme yeteneğini de yüzde 90 oranında kaybetti. Aynur Ceylan 1 yaşına geldiğinde ise kalbindeki iki delik, operasyonla kapatıldı. Aynur'a daha sonra biri kasıktan, diğeri karından olmak üzere 2 fıtık ameliyatı yapıldı. Minik kıza bu sırada 2 de katater takıldı.
KARACİĞER BABADAN
Aynur'a, geçen 25 Haziran'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde babası 25 yaşındaki Gökhan Ceylan'dan alınan karaciğerin yaklaşık 300 gramı, Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Doç. Dr. İbrahim Aliosman, Yrd. Doç. Dr. Halil Erbiş tarafından gerçekleştirilen 9 saatlik operasyonla nakledildi.
BÖBREK BABAANNEDEN
Bu ameliyatın ardından durumunun iyiye gitmesi üzerine dün yeniden ameliyata alınan Aynur Ceylan'a, bu kez kendisiyle aynı adı taşıyan babaannesi 50 yaşındaki Aynur Ceylan'dan alınan böbrek başarıyla nakledildi. Bu operasyon ise 3 saat sürdü. Hastanenin pediatrik yoğun bakım servisinde tedavisi süren minik Aynur'un durumunun iyi olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI