Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen, 'Tiroid Okulu' toplantısında hastanede yapılan total tiroidektomi ameliyatı canlı gösterildi ve üzerinde tartışma yapıldı.
Doç. Dr. Şebnem Kargı Konferans Salonu'nda yapılan, 'Güvenli tiroidektomi prensipleri sinir monitorizasyonu' konulu Tiroid Okulu toplantısına doktorlar ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı. 'Nodüler guatrlı hastalarda cerrahi girişim endikasyonları ve cerrahi girişimin genişliği' başlığı altında gerçekleştirilen panelin ardından hastanede yapılan bir ameliyat canlı olarak salondaki ekrana yansıtıldı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Endokrin Cerrahisi Derneği Başkanı Prof.Dr. Yasemin Giles Şenyürek başkanlığında yapılan total tiroidektomi ameliyatı ekranda takip edildi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Fatih Tunca, ameliyatı gerçekleştiren doktorlarla konuşarak salonda interaktif tartışma yaptı. Salondaki doktor ve öğrenciler de söz alarak görüşlerini dile getirdi.
Doç.Dr. Fatih Tunca, troid ameliyatlarının güvenli yapılmasını sağlamak amacıyla bu tür toplantılarda genel cerrahlarla bir araya geldiklerini söyledi. Doç. Dr. Tunca, "Canlı yayınla ameliyatı izlememizdeki amaç toplantıya katılan genel cerrahlara birebir pratik anlamda bir ameliyatın nasıl yapıldığını paylaşmak, onların katkıları ve bizim katkılarımızla karanlıkta kalan bölgeleri aydınlatmak, nasıl daha güvenli çalışabilirler onları göstermektir" dedi.

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)