Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, terör saldırıları nedeniyle güç koşullarda görev yapan ve mağduriyet yaşayan sağlık çalışanlarına ek ödeme ve döner sermaye desteği verileceğini açıkladı.

Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırılarının arttığı ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerde zaman zaman sağlık hizmetlerinin sunulmasında da sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Soruna farklı boyutlarda çözüm bulmaya çalıştıklarını belirten Gümüş, sağlık camiasının da terör saldırılarında şehit verdiğini, bazı çalışanların ise yaralandığını hatırlattı.

Sağlık çalışanlarının hizmet vermesinin engellenmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Gümüş, "Şu anda başta CizreNusaybinSilopi veDargeçit ilçeleri olmak üzere terör bölgelerinde bulunan personelimize ek bir maaş ikramiyesi vereceğiz. Bunun kararını aldık, önümüzdeki ay itibarıyla bütün personelimize ödenecek" dedi.

Döner sermaye ödemesi

Gümüş, sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerde çalışan sağlık personelinin, hastaneler açık olmadığından döner sermayeden pay alamadıklarını dile getirdi. Bunun ciddi bir hak kaybı olduğunu anlatan Gümüş, şöyle devam etti:

"Maliye Bakanlığımız kabul etti. Yeni yıl hediyesi olacak şekilde buralarda çalışan personelimizin döner sermayelerini ülkenin diğer illerindeki hastanelerimizle eşleştirdik ve döner sermayelerini oradan ödeme kararı verdik."