KONYA'da süt fabrikasının kantar bölümümüne aracını çeken tanker şoförü 47 yaşındaki Cemil Rende'nin sağ kolu otomatik kapıya sıkışarak omzundan koptu. Rende'nin kopan kolu 4 saatlik ameliyatla yerine dikildi. 
Olay, Ereğli İlçesi'ndeki bir süt fabrikasında meydana geldi. Fabrikaya malzeme getiren tanker şoförü Cemil Rende, yükünü indirdi. Daha sonra depodan çıkan Rende, tankeri kantar bölümüne çekti. Aracın tartı işlemi yapıldıktan sonra kantardan çıkmak isteyen Rende, iddiaya göre kantarın önünde bulunan otomatik kapıyı açmak için aralık kalan bölümden kolunu uzatarak düğmeye bastı. Bir anda kapının kapanmasıyla Rende'nin sağ kolu kapıya sıkıştı. Omzundan itibaren kolu sıkışarak kopma noktasına gelen Rende kanlar içinde yere yığılırken, fabrika çalışanları olayı 112 acil servis ekiplerine bildirdi. Acil olarak ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Rende, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Medicana Hastanesi'ne sevk edildi. Hemen ameliyata alınan Rende'nin sadece derisi tutan ve kopma noktasına gelen kolu Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün tarafından gerçekleştirilen 4 saatlik operasyonla yeniden yerine dikildi.
EL VE KOLUNU KULLANABİLECEK
Yoğun bakım ünitesinde tedavi altında alınan Cemil Rende hakkında bilgi veren Prof. Dr. Öğün, "Kopan kolu başarılı bir operasyonun ardından yerine diktik. Hastamızda yaşadığı sıkışmadan dolayı kolundaki kopma ile birlikte göğüs kafesinde kırıklar vardı. Kırılan kemikler akciğeri delmişti. 4 saat süren operasyonun ardından yerine diktiğimiz koldaki kan dolaşımı başarılı bir şekilde sağlandı. Hastamızı tedavilerini daha rahat yapabilmek için uyandırmadık. Tedavisi halen devam ediyor" dedi.
Prof. Dr. Öğün, yapılacak olan birkaç müdahalenin ardından Rende'nin kolunu ve elini kısmen kullanmaya başlayabileceğini ifade ederek, kopan uzuvlara kısa sürede müdahale etmenin önemine dikkat çekti, erken yapılan ameliyatların kopan uzvun tutmasında etkili olduğunu kaydetti.