HATAY'da ülkesindeki iç savaşta bomba patlaması sonucu yaralanan 33 yaşındaki Suriyeli Abu Muhammed'e kemik transferi yapıldı.
Suriye'de yaralandıktan sonra yakınları tarafından Hatay'a getirilen Abu Muhammed, sağ uyluk kemiğindeki hasar nedeniyle yürüyemez hale geldi. Bugüne kadar 3 kez ameliyat edilen Muhammed, 2 ay önce geldiği Hatay'da özel bir hastanede tedaviye alındı. Burada ameliyat edilen Muhammed'e bacağından alınan kemik parçası hasarlı bölgeye nakledildi. Ameliyatını gerçekleştiren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Duymaz, yaptığı açıklamada, hastanın sağ uyluğunda meydana gelen kemikteki doku kaybını başka bir kemikle telafi etmeye çalıştıklarını söyledi. İki aşamalı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Duymaz, "Öncelikle iltihaplı olan ölü dokuların temizlenmesini sağladık. Daha sonra da kemik doku transferini planladık. Hastanın bacağındaki 'fibula' adı verilen kemiği uyluk bölümüne transfer ettik. İkinci ameliyat yaklaşık 9 saat sürdü. Şimdiye kadar tedavi süresince hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadık. Bugün de hastayı taburcu etmeyi planlıyoruz. Tahminen 6 hafta sonra da yürütmeye başlayacağız. Yürüteç ve koltuk altı desteklerle kemiğin gelişmesini sağlayacağız. Eklediğimiz kemik ince bir kemik ama vücut onu tamamlayacaktır. Eklem, kas ve sinir yapılarına zarar vermeden kemiğin doku kaybını bir başka kemikle telafi edeceğiz" dedi.
Tekrar yürüyecek olmanın mutluluğunu yaşayan Abu Muhammed ise, "Suriye'de bomba patlaması sonucu yaralandım. Öleceğimi düşünürken tekrar hayata bağlandım. Türkiye'ye ve Türk doktorlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. RÇ(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)