Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da, 53 yaşındaki Muradiye Kapucu üç yıldır yüzünü saran sivilcelerden vücudundan alınan kana uygulanan ozon sayesinde kurtuldu.
Yüzünü saran sivilciler nedeniyle zor anlar yaşayan Muradiye Kapucu tedavi için birçok hastaneye gitti. Kapucu son olarak gittiği özel hastanenin Ağrı Polikliniği'ne başvurdu. Ağrı Tedavisi Uzmanı Doç.Dr. Nebahat Bulut tarafından Kapucu'ya ozon tedavisi başlandı. Muradiye Kapucu'ya kendi kanından ozon aşısı yapıldı. Üç yıl süren tedavi ve seansların ardından Muradiye Kapucu pürüzsüz bir cilde kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
Hastanın iki yıl boyunca roza hastalığı ön tanısıyla tedavi gördüğünü belirten Doç.Dr. Nebahat Bulut, "Ozon tedavisi kendi kanı ile tedaviler hakkında yeterince araştırma olmayan ancak olumlu etkileri bildirilen tamamlayıcı tıp metodudur. Hastanın kendi kanından 3-5 mililitre alınarak sade olarak veya ozonla muamele edilerek hastanın kas içine zerk edilmesi şeklinde uygulanıyor. Özellikle vücutta kuru iltihap ile seyreden cilt hastalıkları, solunum yolu aşırı hassasiyeti, eklem ağrıları gibi durumlarda önerilmektedir. Hastamız iki yıl boyunca roza hastalığı ön tanısı ile tıbbi tedaviler görmüş. Ancak hastalık tıbbi tedaviye direnç göstermiştir. Hasta cildiye doktoru tarafından verilen tedaviye devam etmek şartıyla kendi kanı ile aşı tedavisine alındı. Beş seans uygulama neticesinde tedavisinde başarılı bir iyileşme kaydedildi" dedi.
Sivilcileri yüzünden insan içine çıkamadığını söyleyen Muradiye Kapucu, "Üç yıl boyunca doktor doktor gezdim. Yüzümün her yeri sivilce doluydu. Aynaya bakamıyordum, kendime olan özgüvenimi yitirdim. Farklı teşhisler konuldu. Son olarak Ağrı Polikliniği'ne gelerek tedavime başlandı. Tedavinin sonunda yüzümde hiçbir sivilce kalmadı. Şu an çok mutluyum. Artık kendime olan güvenim arttı ve daha mutluyum" diye konuştu.

MY,TB(MÇ/AK) (FOTOĞRAFLI)