ŞIRNAK'ın Silopi İlçeSİ Devlet Hastanesi'nde hamile kadınların doğum saatleri gelinceye kadar bekleyecekleri özel bir bölüm oluşturuldu.
Silopi Devlet Hastanesi'nde hamile kadınlar için 'anne oteli' adı altında doğum saatlerine gelene kadar kalabilekleri özel ve konforlu bir bölüm oluşturuldu. Bölümün açılışını Silopi Kaymakamı Suat Demirci, Kamu Hastaneler Birliği Şırnak Genel Sekreteri Hakan Tokur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bekir Erdem, Silopi İlçe Emniyet Müdürü Zeki Sezer, Silopi Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Şimşek yaptı. Lüks bir otel görünümünde bulunan hamile kadınların bekleme bölümünde, emzirme odalarının yanısıra refakatçiler içinde modern bekleme odaları yapıldı. Anne adayları için özel dizayn edilmiş odalar özellikle köylerden gelecek olan hamile kadınları doğum yapıncaya kadar misafir edecek.
KÖYLÜ KADINLAR EVLERİNDE GİBİ RAHAT EDECEK
Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Şimşek, köylerden güç şartlarla hastaneye kadar gelen ve bir kaç gün doğum günleri kalan kadınlara tekrar köylerine geri dönmelerini fırsat vermemek için hastanede böylesi bir bölüm oluşturduklarını söyledi. Şimşek, "Köyden gelen gebeler oluyor. Doğum saati gelmemiş ise birkaç gün beklemek zorunda kalıyorlar. Kış dönemlerinde köyden getirip götürmeleri sıkıntı oluyor. Biz onların doğumları gerçekleştirilene kadar evlerindeki rahat edebilmeleri için otel konforunda misafir etmek için düzenledik. Toplamda 8 kişiyi misafir edebileceğimiz yataklar hazırladık. Yeni doğan yoğun bakımımızda yatan bebeklerimiz var. Bunların beslenmesi gerekiyor. Annelerin gidip gelmeleri problem, kimisi köyden geliyor. Çocuklarına bakabilsinler diye onları da burada misafir etmeyi düşünüyoruz. Burayı lüks bir otel gibi oluşturduk. Gündüz burada otururlar sohbet ederler, karınlarını doyururlar, çay içerler gece kalması gerekenlerde yatabilsinler diye ikinci bir odamız var" dedi.
TOMOGRAFİ CİHAZI HASTA SEVKİNİ ÖNLEYECEK
Silopi Devlet Hastanesinde Kamu Hastaneler Birliği'nce gönderilen tomografi cihazınında açılışı yapıldı. Tomografi cihazının hastaneye kurulması ile birlikte acile intikal eden hastaların başta Cizre ilçesi olmak üzere sevklerin önüne geçilecek. Başhekim Yardımcı Ekrem Birlik, "Kamu Hastaneleri Birliği tarafından bize gönderilen tomografi cihazı Silopi rahatlattı. Günde 20 ile 25 hastayı tomografi çekimi için Cizre ilçesine hasta sevk ediyorduk. Dolayısıyla acilde baya bir sıkıntı yaşıyorduk. Tomografi cihazını kurduktan sonra dışarıya travma hastasını göndermeyeceğiz" dedi.