SURİYE’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan ve Manisa’ya yerleştirilen ailelerin çocuklarına 18- 24 Kasım arasında çocuk felcine karşı aşı yapılacak.
Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Suriye’den kaçıp Türkiye’ye gelen ve Manisa’ya yerleştirilen 500 sığınmacı ailenin çocuklarının aşısını yapacak Toplum Sağlığı Merkezleri’ndeki yaklaşık 30 sağlık personeline bir günlük eğitim verildi. İl Sağlık Müdürlüğü ek binası toplantı salonunda verilen eğitime konuşmacı olarak Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nden Müdür Yardımcısı Dr. Galip Karoğlu ile Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Gonca Atasoylu katıldı.
Konu hakkında bilgi veren Dr. Karoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın 18-24 Kasım arasında 'Suriyeli Çocuklar İçin Aşı Kampanyası' düzenlediğini belirtip, "Bakanlığımız ülkemizin çeşitli illerine gönderilen Suriyeli sığınmacıların 0-5 yaş gurubu çocuklarını aşılamak için 18-24 Kasım arasında bir kampanya başlattı. Bu kampanya çerçevesinde ilimizde bulunan 500 Suriyeli sığınmacının 0-5 yaş gurubu çocuklarına çocuk felci aşısı yapılacak" diye konuştu. Dr. Karoğlu, kent genelindeki Suriyeli sığınmacıların kaldıkları adresleri İl Emniyet Müdürlüğü’nden alacaklarını ve sağlık görevlilerinin adreslere kadar gidip aşı yapacaklarını kaydetti.
Dr. Karoğlu’nun açıklamasının ardından Dr. Gonca Atasoy, sağlık personellerine Suriyeli sığınmacılar için düzenlenen özel aşı kartlarının nasıl doldurulacağı ve çocuk felci aşısı hakkında çeşitli bilgiler verdi.