TRAKYA Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr.İrfan Çiçin, sigaranın sadece akciğer kanseri değil, hastalığın yüzde 50’sini oluşturduğunu belirterek, "Günde 6 sigara içen bir kişi Karadeniz ve Trakya insanın Çernobil faciasından sonrası etkilendiği kadar risk alıyor" dedi. 
Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr.İrfan Çiçin, Türkiye’de ölen her 10 kişiden 3'ünün kanserden hayıtını kaybettiğini açıklayarak, bu hastalığın çeşitlerinin çoğunun sigara kullanımından dolayı meydana geldiğini söyledi. Doç.Dr. İrfan Çiçin, her 3 aileden 1'inde ve her ölen 10 kişiden 3'ünün kanser nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Her 10 kadından biri meme kanseri oluyor. Bu bir halk sağlığı problemi. Şeker ve tansiyon hastalığı gibidir. Kanserden ölümlerden nedeni yüzde 50 sigaradır. Yani ölen her kanserli hastalardan biri sigaradan dolayı ölür. Sigara sadece akciğer kanserine neden olmuyor, sigara içenlerde ağızdan aşağıya tüm sindirim sistemleri, yemek borusu, baş, boyun miğde, pankreas,  anüs, kadınlarda rahim ağzı, kanseri sigaradan dolayı meydana gelen kanser hastalıklarıdır. Böbrek kanserinin bile nedeni sigaradır" dedi.
Her 3 kanserden birisinin sigaraya bağlı nedenlerden dolayı meydane geldiğini hatırlatan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr.İrfan Çiçin, "Her iki kişiden biri, sigaraya bağlı kanserden dolayı ölüyor. Sigara Çernobilden daha kötü bir kanser vakasıdır diyebilirim. Günde 6 sigara içen bir kişi, Çernobil faciası sonrası Karadeniz ve Trakya insanın etkilediği derecede etkileniyor” diye konuştu.
SAKIN SİGARA İÇMEYİN
Sigara içtiği için kanser hastalığına yakalandığını söyleyen ve Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi süren 62 yaşındaki İrfan Çoşkun, “Buradan herkese söylüyorum sigaradan uzak durun. Ben yıllarca sigara içtim. Kendim nerede sigara içen genç görsem gidip yanına uyarıyorum. Sigara içmeyin diyorum” dedi. Hastaneye kemoterapi için gelen 67 yaşındaki Hüseyin Öztürk ise “Ben buradan tüm gençlere sesleniyorum kesinlikle sigara ve alkol kullanmasınlar”dedi.
Trakya Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde 16 yılda 18 bin hastaya tedavi uygulaması yapıldı. Türkiye’deki birçok hastaneden olanakları daha iyi olduğu için tercih edilen hastanede, Yunanistan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Azerbeycan gelen hastalarla beraber 2 bin kişinin tedavisi yapılıyor.