MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, ağır böbrek reflüsü ve kistik fibrozis hastası 3 yaşındaki Selin Su Baş'ın ameliyatı için gerekli paranın toplanması amacıyla hayırseverler sıraya girdi. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişinin telefonla kendisine ulaştığını söyleyen minik Selin'in annesi Hatice Baş, "Telefon açan yardım severler, kızımın durumunu yakından takip ediyorlar. Hemen hepsi Pazartesi günü kızımın muayenesinden sonra ameliyat masraflarını üstlenmek istiyor. Kızıma yardım etmek isteyen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Ev kadını Hatice Baş'ın vücudundaki kabarıklıklar çıkan tek çocuğu 3 yaşındaki Selin Su Baş'a, 2 yıl önce İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde böbrek reflüsü teşhisi konuldu. Minik Selin tedavi için son 2 yılda 15'er günden 3 defa hastanede yattı. 6 ay önce sol böbreğinin çalışmaz duruma gelen minik Selin'in, sağ böbreğinin de yüzde 40'ının işlevini sürdürdüğünü ifade edildi. Ayrıca minik Selin'in kanındaki alyuvarların azaldığını 'kistik fibrusis' adlı hastalığa yakalandığı da ortaya çıktı.
Minik Selin'in ameliyat edilmesi gerektiği yoksa böbreğinin yansıra akciğerler, pankreas, karaciğer, bağırsaklar, sinüsler ve üreme organlarının da zarar görebileceği açıklandı. Bunun üzerine ailesi, harekete geçti. Tavsiye ve araştırmalar sonucu ameliyatın Ankara'da bir özel sağlık kuruluşunda yapılabileceğini öğrenen ailesi, 15 bin liralık masraf için vatandaşlardan yardım istedi. Riskli olduğu için devlet hastanelerinin ameliyatı gerçekleştirmediğinin söyleyen anne Hatice Baş'ın 15 bin liralık masraf için yaptığı yardım çağrısı karşılık buldu.
Anne Hatice Baş, "Haber çıktıktan hemen sonra kızıma yardım etmek isteyen pek çok insan bana ulaştı. Türkiye'den olduğu kadar Yurtdışından da pek çok telefon aldım. Ayrıca Marmaris İlçe Sağlık Müdürümüz Mehmet Töreyenler de arayarak kızım hakkında detaylı bilgi aldı. Telefon açan yardım severler kızımın durumunu yakından takip ediyorlar. Hemen hepsi Pazartesi günü kızımın muayenesinden sonra ameliyat masraflarını üstlenmek istiyor. Kızıma yardım etmek isteyen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI