DENİZLİ’de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okça, bir yıldır meme kanseriyle mücadele ediyor. Yrd. Doç. Dr. Okça, kanser hakkında farkındalık oluşturmak için kanser tümörü hücrelerinin mikroskop altındaki görüntülerinden esinlenerek yaptığı el dokuması çalışmalarını bir sergide bir araya getirdi.
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Ulusal Kanser Haftası kapsamında anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı. Toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için kendisi de onkoloji hastası olan PAÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okça, ’Renkler ve Umutlar’ isimli bir sergi açtı. Serginin açılışına PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Uğur Koltuksuz, Başhekim Yardımcıları, öğretim üyeleri, doktor, hemşire, öğrenci, hasta ve yakınları katıldı. Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Yaren, amaçlarının toplumu kanser konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirterek hem hastası hem de çalışma arkadaşı olan Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okça’ya kanserle mücadelesi ve açtığı sergi için teşekkür belgesi verdi.
Bir yıldır kanser ile mücadelesi devam eden Okça, kendisi gibi bu hastalık ile mücadele edenlere pes edilmemesi gerektiği ve erken teşhisin hayat kurtardığı mesajını eserleri ile verdi. Sergide tümör hücresinden yola çıkılarak oluşturulmuş 23 eser ve tüylü dokuma örneklerinden oluşmuş 16 eser yer alıyor. Renkler ve Umutlar isimli sergi 4 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

RÇ(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)