DÜNYA Kanser günü nedeniyle Şanlıurfa’da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik meme ve rahim kanseri bilgilendirme semineri düzenlendi.
4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik meme ve rahim kanserinden korunma yolları ve tedavi konularında eğitim semineri verildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü salonunda düzenlenen eğitim seminerine; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Osman Koyuncu ile çok sayıda kadın katıldı. 
Toplantının açılışında konuşan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, kanserin yazılış ve söylenişi itibariyle antipatik bir kelime olduğunu belirterek, "Soğuk ve ürkütücü bir kelime ama erken teşhis edildiğinde veya bireysel olarak bu farkındalığın artırılmasıyla kanser korkulacak bir hastalık değildir. Önemli olan erken teşhis edip önlem almaktır" dedi.
Halk Sağlığı Müdürü Osman Koyuncu ise kanserin öldürücü bir hastalık olduğunu ancak erken teşhis ile önlenebileceğini anlattı.
Açılış konuşmalarının ardından; Harran Üniversite Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Uzmanı Doktor Fatih Pirinçci ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Yıldıray Dadük tarafından seminere katılan kadınlara  meme ve rahim kanseri, kanser belirtileri ve korunma yöntemleri konularında bilgiler verildi.