Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesinde bir ilaç firması tarafından kurulan stantta çocuklara yönelik beslenme testi yapıldı. Hastane Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, sık doğumlar nedeniyle çocukların yeterli beslenemediğini belirterek, yeterli beslenme için doğum aralığının 2 yılda bir yapılması gerektiğini söyledi.

Tam ve dengeli beslenmenin her çocuğun hakkı olduğuna dikkat çekmek amacıyla Abbott Nütrisyon ilaç firması tarafından başlatılan 'İyi Beslenmek Her Çocuğun Hakkıdır' kampanyası kapsamında Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesinde beslenme testi yapıldı. Hastane bahçesinde kurulan stantlarda çocukların boy ve kiloları ölçülerek beslenme konularında eğitim verildi. Gelişimi iyi olmayan çocuklar için ise uzman doktorlar tarafından ek beslenme programı verildi.

Çocuk doğum oranının yüksek olan illerin başında gelen Şanlıurfa’da çocuklara ilk 6 ayda anne sütünün verilmesi gerektiğini belirten Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, "Çocuk hastalıkları içerisinde sağlıklı olmanın ilk koşulu sağlıklı, dengeli ve tam beslenmedir. Bütün gayemiz sağlıklı bir nesil yetiştirmektir. Özellikle yaşamın 0-2 ve 0-3 yaşları arasında dengeli ve düzenli beslenme çocuğun ömür boyu yaşayacağı ömür içerisinde kilo ve boyuna etki yapıyor. Özellikle 0-2 yaş arasında beslenme yetersizliği boy kısalığı, bozukluk ve zayıflığa yol açabileceğinden sağlıklı beslenmenin çok önemlidir. Anneler ilk 6 ayda bebeklerine anne sütü 6’ncı aydan sonra ek gıdalara başlayarak dengeli ve sağlıklı beslenmenin olmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

'SAĞLIKLI BESLENME İÇİN DOĞUM ARALIĞI EN AZ İKİ YIL OLMALI'

Çocuk doğum aralığının sıklığına dikkat çeken Güzelçiçek, çocukların sağlıklı beslenmeleri için doğum aralığının en az iki yıl olması gerektiğini söyledi. Güzelçiçek, “Şanlıurfa çok yüksek oranda doğurganlık hızına sahiptir. Biz doğum sayısına müdahale etmeyiz ama doğum aralıklarının en az 2 yıl olmasını istiyoruz. 2 yıl olmadan daha sık olan gebeliklerde annelerin yeterli anne sütü verememesine ve daha 2 yaşını doldurmadan yeni doğan çocuk olması sebebiyle diğer çocuğun beslenmesine yeterli vakit ayıramamasına şahit oluyoruz" diye konuştu.

ÖP (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)