KONYA'da beyin ana damarının tıkanması sonucu felç geçiren Abdürrahim Koç, Mevlana Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatta şah damarına takılan stent sayesinde sağlığına kavuştu.
Karaman'ın Sarıveliler İlçesi'nde oturan 59 yaşındaki Abdürrahim Koç, yaklaşık 15 gün önce beyin ana damarının tıkanması sonucu yüz, ayak ve kollarından felç oldu. Mevlana Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde Koç'un, sağ beyine giden şah damarının yüzde 90 tıkalı olduğu saptındı. Bunun üzerine ameliyata alınan Koç'un şah damarına stent takıldı. Ameliyatın ardından 10 gün geçtiğini ve normal hayatına döndüğünü ifade eden Abdürrahim Koç, şunları söyledi:
''İlk hastaneye geldiğimde yürüyemiyordum. İhtiyaçlarımı yakınlarımın yardımıyla gideriyordum. Önce nöroloji sonra kardiyoloji bölümüne muayene oldum. Doktorlarım beyin damarımın tıkalı olabileceğini ve bu nedenle anjiyo olmam gerektiğini söylediler. Kardiyoloji doktorum Yrd. Doç Dr. Hüseyin Katlandur, yapılan anjiyo sonrası sağ beyin damarımda ciddi darlık olduğunu, ameliyatsız bir şekilde sadece girişimsel bir yöntem ile damara stent takacaklarını belirtti. Aradan 10 gün geçti. Çok şükür çok iyiyim. Yürüyebiliyor, konuşabiliyor kimseden yardım istemeden ihtiyaçlarımı giderebiliyorum.''
Kardiyoloji Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Katlandur da, ''Yaptığımız operasyon tıp dilinde 'Karotis arter stentleme' işleme olarak isimlendirilir. Damarların bu operasyona uygun olması işimizi daha kolaylaştırdı. Bu tip hastalarda iyileşme 10 gün olabildiği gibi daha uzun bir zamanda alabilir. Abdürrahim beyin rahatsızlığına tedavi erken cevap verdi. Bu tip hastalıkların erken tanı ve tedavisi önem arz etmektedir. Hastaların şikayetleri başlar başlamaz ilgili branşa başvurmalı ve hayati organların sağlığı ile ilgili kapsamlı inceleme yaptırmalıdır'' diye konuştu.

HD(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)