İZMİR'deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin, Tepecik Eğitim Hastanesi ile birleştirilmesine karar verilmesi, sağlık çalışanlarını isyan ettirdi. Sağlık çalışanları, Türkiye'de sadece üç göğüs hastanesi olduğunu, buranın kapatılmak yerine başka alanların hastane yeri olarak açılmasını istedi.
Bir süredir sürdürülen çalışma sonrasında, Dr Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin, Tepecik Eğitim Hastanesi ile birleştirilmesine karar verilmesi, sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin bahçesine çadır kuran çağlık çalışlanları, 104 yıldır hizmet veren hastanenin birleştirildikten sonra, özelleştirme için kullanılacağını ileri sürdü.
CHP Milletvekili Musa Çam'ın da destek verdiği sağlık çalışanları adına açıklama yapan SES İşyeri temsilcisi Vildan İnan, "Hastane 1910 yılından beri önce genel hastane sonrasında ise göğüs hastalıkları hastanesi olarak hizmet vermektedir. Türkiye'deki üç göğüs hastanesinden birisidir. Ege Bölgesi'ndeki göğüs hastalarının üçde birine hizmet vermektedir. Gerek bilimsel gerekse ekonomik olarak herhangi bir sorunu olmayan hastanemizin, birleşme adı altında sistematik bir hasteneye dahil edilmesi, onun yok olması anlamındadır. Tepecik Eğitim Hastanesi'nin zaten yoğun olan polikliniklerine devir olacak olan hastalarımız da mağdur olacaktır. Yaklaşık 80 dönümlük bir arazide bulunan hastanenin yerine acaba alışveriş merkezi mi yapılacağı aklımıza gelmektedir. Ya da özelleştirmede mi kullanılacaktır? Hastanenin kapatılmasıyla, azaltılan yatak sayısı ve yok edilen deneyimli kadroların ülkemiz sağlığında ciddi kayıplara yol açacağını düşünüyoruz" dedi. Daha sonra hastane bahçesinde kurulan çadırda imza kampanyası da başlatıldı.

TY(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)