Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, bu yıl eğitime başlayan üniversiteye 2 bin 392 öğrenci kabul ettiklerini belirtti. 

Bu sayının bin 393'ünü 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile GATA bünyesinden üniversitelerine geçiş yapan öğrencilerin oluşturduğunu aktaran Erdöl, "Toplam 259 yabancı öğrencimiz var. Somali'de bu yıl açacağımız Somali Recep Tayyip Erdoğan SHMY Okulumuza da 150 öğrenci almayı planlıyoruz. Hedefimiz yabancı öğrenci sayısını 5 yıl içerisinde 2 bin 500'e çıkarmaktır." ifadelerini kullandı.

Yabancı öğrenci sayısının kendilerini memnun ettiğini dile getiren Erdöl, şunları kaydetti:

"Üniversitenin bir anlamı da budur. Üniversite evrensel bilgiyi kullanır. Dolayısıyla dünyanın neresinde olursa olsun insanlar, bilginin peşinde koştuğu müddetçe her yere gidip oradan beslenir. Biz bu anlamda sağlık eğitiminin her dalında ve uluslararası düzeyde yetkin ve yeterli olduğumuzu kanıtlamış oluyoruz. Öğrencilerimiz burada eğitimlerini aldıktan sonra Türkiye'nin gönüllü elçisi haline gelmektedirler. Kendi ülkelerine dönerek hem insanlığa hem ülkelerine faydalı olacak bireyler oluyorlar. Bu da bir üniversite için gurur vericidir."